Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lamborghini nabídne speciální edici Aventadoru

Aktuality
Karel Směšný | 31.12.2014
V rámci spolupráce Lamborghini a výrobce pneumatik Pirelli vznikne limitovaná série supersportovního modelu Aventador LP700-4.

Lamborghini Aventador už není ve světě supersportovních vozů žádným nováčkem, italský výrobce se proto rozhodl nabídnout speciální edici s přídomkem Pirelli Edition. Jak už asi tušíte, vůz má něco společného s výrobcem pneumatik Pirelli. Spolupráce těchto dvou podniků začala už v roce 1963, přičemž Aventador LP700-4 Pirelli Edition má být jakýmsi symbolem tohoto spojení.

Vůz bude možné objednat jako kupé s pevnou střechou, ale také jako roadster. Poznávacím znakem vozu je dvoubarevná karoserie a lze volit z matně černého provedení, kdy střecha, sloupky, zrcátka a kryt motoru jsou lakovány jedním ze šesti nabízených laků, a to žlutou Giallo Spica, červenou Rosso Mars, bílou Bianco Isis, černou Nero Aldebaran, šedou Grigio Liqueo, případně šedou Grigio Ater.

Druhou možností je kombinace leskle černého lakování částí karoserie uvedených v předchozím odstavci, spodní partie jsou matné. Zde lze lakování kombinovat s bílou Bianco Canopus, černou Nero Nemesis, šedou Grigio Adamas a šedou Grigio Titans.

Exteriér i interiér navíc zdobí červené detaily, zvenku jsou to například loga značky Pirelli na střeše a kolech, uvnitř jsou sedačky z černé alcantary s kontrastním červeným prošíváním, ani zde nechybí logo Pirelli. Jednadvacetipalcové ráfky obouvají jak jinak než pneumatiky Pirelli P Zero.

Pod kapotou zůstává dvanáctiválec s výkonem 700 koní v kombinaci se sedmistupňovou robotizovanou převodovkou ISR, která posílá sílu od motoru na všechna čtyři kola. Vozy z této speciální edice se u prodejců objeví v průběhu léta příštího roku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů