Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jak jezdí třináct let starý Ford Scorpio?

Recenze uživatelů
Pavel (22 let) - Karlovy Vary, nyní Zlín | 20.03.2008
další 4 fotky
ZKUŠENOSTI UŽIVATELE: Ford Scorpio klaun | foto: Pavel
Kdo v něm neseděl, doporučuji to změnit. Není to BMW, Mercedes ani Audi, ale za tu cenu není konkurence. A místa je tam o něco více než ve škoduli...
Značka:Ford
Model:Scorpio
Typ:klaun
Bližší označení:Cosworth
Karoserie:sedan
Obsah motoru:2935
Palivo:benzín
Rok výroby:1995
Typ řazení:automat
Najeto km při koupi:187000
Najeto km nyní:204068
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:6 měsíců
Průměrná spotřeba:11,5
Poruchy:přední světla
Předchozí vozidlo:Ford Scorpio 2,5TD

Dobrý den, chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti s mým nynějším přibližovadlem, kterým je Ford Scorpio 2.9 V6 Cosworth. Na konci srpna roku 2007 jsem si pořídil, své už v pořadí druhé, Scorpio, které bylo mé vysněné a dlouho jsem po něm tápal. Měl jsem smůlu jej sehnat jelikož po něm byla a je stále velká poptávka a bláhově jsem doufal v to, že se mi podaří sehnat ojedinělý kus s manuální převodovkou, kterou dělali bohužel pouze na zakázku. Trávil jsem hodiny, dny a měsíce vyhledáváním nějakého pěkného kousku.

Vlastníte vůz značky Ford? Podělte se s ostatními o své zkušenosti ZDE!


Prostřednictvím TipCars.com jsem si koupil obě má předchozí vozidla, tj. nejdříve Renault Mégane 1.9 RLD rok 1999 hatchback nový model a o rok později Ford Scorpio 2.5 TD rok 1996 sedan, a tak jsem doufal, že se mi podaří sehnat i třetí. Jediný trik, který se mi v tomto hledání povedl je ten, že u vozidel s větším obsahem cena pomalu, ale jistě klesá a tak jsem si na některé počkal. Jel jsem se několikrát na inzerovaná auta podívat, ale často se mi stalo, že auto bylo neodborně opraveno po havárii.


Je to fakt ostuda, že se dnes maskuje každé poničení vozidla a nikdo z prodávajících (nebo zprostředkovatelů) nechce podat informaci zda bylo vozidlo havarované. Po několika takovýchto zkušenostech jsem byl opravdu zklamán a nebýt náhodného inzerátu v novinách, tak bych svůj sen asi neuskutečnil.

Za tu dobu co mám možnost jezdit se Scorpiem, nemám k tomuto autu téměř žádnou výtku - až na spotřebu, která je ale i na obsah 2,9 s automatem celkem přijatelná. Ještě zmíním časté poruchy světel, které mne provázejí u obou Fordů a mám na to fakt smůlu. To denní svícení je pro ně opravdu utrpení.

Obecně je mé hodnocení Fordu Scorpio velmi dobré a jsem rád, že dnes v době passatů, gofů a octávií je tu i něco jiného co nejen dobře jede a vypadá, ale má to šest válců, rozvody řešené řetězem, nemá to turbo a jezdí na benzín. Jediné co zde řidič jednou za čas musí vyměnit je olej (používám 5W 30), dolít kapaliny, natankovat a v případě hrátek vyměnit zadní pneumatiky.

Posledním doplněním tohoto textu je výbava: 2x airbag, 4x el.okna, pojistka zadních oken, kožená vyhřívaná a elektricky stavitelná sedadla, má paměti sedadel, tempomat , palubní PC, vyhřívané přední i zadní sklo, digitální klimatizaci, el. zrcátka, přední i zadní loketní opěrku, přední i zadní el.přípojku, originální autorádio + CD měnič, mlhovky, ostřikovače světlometů, el.střešní okno, zrcátko s automatickým zatmavováním, jinak samozřejmě centrální zamykání, alarm, ABS, elektronickou zadní uzávěrku, protiprokluz, parkovací senzor a nevím co ještě, jednoduše má to výbavu GHIA.

Jinak výkon motoru je dostačující, má 152 kW/207 koní, upravené chlazení a nyní má 235 koní, 17palcová kola a tmavé fólie, výfuk sportovní - Sebring...

Určitě těm, kteří v něm ještě neseděli doporučuji to změnit. Není to BMW, Mercedes ani Audi, ale za tu cenu není konkurence. A místa je tam o něco více než ve škoduli... :-)

S pozdravem Pavel

KladyZápory
pořizovací cena těžko k sehnání, není 4x4 :-(
komfort a výbava pouze automat
výkon spotřeba
zadní pohon přední světlomety a moc elektroniky
ojedinělost ukončení výroby





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? určitě ano

Hodnocení
Brzdy
1
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
1
Spotřeba
4
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.54
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.3 z 5 (86%)
Hodnoceno: 3x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
tomaskrtek, 22.03.2008 11:28
ty zadní brzdiče jsem taky řešil, na obou starších modelech co jsem měl, a nebyl problém je koupit po pětikile na vrakáči a za dvě hodinky je vyměnit, naštěstí mimo Cosworthů měly všechny verze stejné brzdy takže jich bylo dost. zadní lemy byly tragédie, ale měl jsem 2.8AT ze Švajcu, první majitel, najeto asi 250tis.km, a ta byla jak nová, naprosto bez koroze. inu jakej pán, takovej pes...spotřeba u 2.0 dohc 7-9, u 2.8AT 18-20, naštěstí plynu, tak se to dalo snést, ale styl jízdy neměl žádnej vliv, žralo to furt.
anonym, 23.03.2008 17:45
V sedumdesátých letech skutečně mercedes vyprodukoval funkční ABS, ale elektronika zabírala celý kufr a prostor zadních sedaček. O ceně se nemá cenu zmiňovat. Tedy klasická báchorka.
anonym, 17.04.2008 21:52
Musím potvrdit, že to auto jezdí pěkně, spotřeba je tedy hrozná, ale pokud se člověk nekouká na PC tak je to trhač silnic...
ja, 17.06.2008 14:37
Neda mi aby som nereagoval Vlastním a doteraz pouzivam Scorpio 2,5D, r.v.11/1985. Má nabehanych poctivych 230.000 km a to skutocne, kupil som ho od otca a bol prvym majitelom (druhe dieselove scorpio v SR). Je fakt, ze auto nebolo bez vad (vymenil som prevodovku, praska palubovka, korozia casti oblukov nad zadnymi kolesami, potreba venovat sa prednej naprave) ale vcelku mozem povedat, ze je to spolahlive, velke a blbuvzdorne auto, s ktorym v meste (Ba) jazdim cca za 7 l nafty (aj menej), auto skoro bez elektroniky. Napriek nabehanym km a veku nema problem so startovanim v zime a ani s jazdou na snehu (samozrejme so zimnymi pneumatikami). Je to mozno o stasti pri konkretnom kuse, ktore kto kedy vlastnil a pouzival, ja vsak na moje Scorpio nedam dopustit.....
ewing1, 06.10.2011 13:18
Co takhle Ford Crown Victoria? Je to auto s obrovskou trvanlivostí a spolehlivostí.
A navíc je ještě větší a pohodlnější. A také má zadní náhon..
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů