Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Co představí Porsche v Ženevě?

Aktuality
Karel Směšný | 04.03.2014
Premiéry se zde dočkají modely 919 Hybrid a 911 RSR.

Hlavním bodem expozice značky Porsche je nové model 919 Hybrid, s nimž se automobilka bude zúčastňovat vytrvalostních závodů World Endurance Championship (WEC). Tato soutěž končí závodem 24 hodin Le Mans. Kvůli větším nárokům na hospodárnost jsou výrobci nuceni nasazovat hybridní technologie i do těchto sportovních vozů. Porsche 919 Hybrid pohání dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec ve spolupráci s elektromotorem, který svou silou roztáčí kola přední nápravy. Vůz je mimo jiné vybaven systémem KERS, kterého využívají i jezdci formule 1.

Vedle tohoto prototypu se v Ženevě představí další závodní vůz 911 RSR, který pohání čtyřlitrový šestiválec s výkonem 460 koní spolu se šestistupňovou sekvenční převodovkou. Nebude chybět také Macan S Diesel, u něhož výrobce uvádí spotřebu paliva v kombinovaném jízdním cyklu 6,1 litru na 100 km. Hodnota vypouštěných emisí CO2 přitom činí 159 – 164 g na ujetý kilometr.

Poslední novinkou značky by mělo být Porsche 911 Targa, které má v kombinovaném provozu spotřebovat mezi 8,7 až 10 litry paliva na 100 km; vypouští při tom 204 až 237 g CO2 na ujetý kilometr.

Dnes se v Ženevě koná tisková konference, na níž se novinky představí médiím. Pro veřejnost se brány ženevské motorshow otevřou 6. března.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů