Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi A6 C4 - více než milion kilometrů na kontě

Recenze uživatelů
Radim (39) - Česká republika | 29.03.2016
Tuto Audi jsem koupil před 6-ti léty čerstvě dovezenou z Itálie,...dnes už vím, že je to nej, co jsem kdy vlastnil.
Značka:Audi
Model:A6
Typ:C4
Karoserie:kombi
Objem motoru:2500
Palivo:nafta
Rok výroby:1996
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:740000
Najeto km nyní:1280000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:6let
Průměrná spotřeba:6.5
Poruchy:nic vážného
Předchozí vozidlo:Citroën XM

Tuto Audi jsem koupil před 6-ti léty čerstvě dovezenou z Itálie, současně jsem měl Audi 100 C4 ale v sedanu a bez Q, ale s dalším legendárním motorem sice v benzínu, ale stojí za to (jen ta spotřeba). Tdi jsem nikdy neměl, tak přišla řada na 5válec 103kw ve spojení s quattrem, dnes už vím, že je to nej co jsem kdy vlastnil.

Po mé zkušenosti s mými vozidly před Audi, bylo jich 9 a jediné co za to stálo, byl golf II Gti. Velké zklamání: Renault 19 1.8 16V Williams, Citroen XM-neskutečný propadák a pokladnička, rezavějící Mazda 323 F , BMW 320, věčně kazící se elektrika na Alfě Romeo 164, mě přinutili koupit první Audi, bylo to coupé GT (ještě hranaté kupátko) úžasné svezení, pak již zmiňovaná 100 C4 2.3 5válec a teď následná 2.5 Tdi 103 kw avant.

Kufr je neuvěřitelný, i když na výšku to žádná hitparáda není, tak po sklopení sedadel je nákladová plocha 22Ocm s rovnou podlahou, takže na přespání dvou dospělých lidí naprosto v pohodě. O motoru asi nemá cenu psát, pořád umí 200 km/h. Vysoký kroutící moment vám umožní jezdit 50-150 km/hod na 6tku bez řazení a jediného škubnutí, kilometry mluví za vše, dnes má milion a třista tisíc a pořád má užasný zátah a ve spojení se starou poctivou čtyřkolkou a 6ti stupňovou převodovkou je to vlastně off-road schovaný do rodinného kombíku. Dnešní audi, pyšnící se už jen obchodní značkou quattro, nemají s quattrem nic moc společné, tam kde se vyšplhá C4 tam třeba 4F se nikdy ani nepodívá. Těmto parodiím jako je dnešní quattro nebo X-drive BMW, 4-matic od mercedesu nebo formotion od vw mají přídavek k označení PT (pozor tráva) :)

Bojím se jedné věci, až doslouží tyhle stará poctivá auta a alternativa k nim není, tak nezbyde než si koupit tento spotřebák a po 160.000 km jezdit už jen od servisu k servisu, to mne neskutečně mrzí. Ale abych jen nechválil, špatná koncepce zadních horních tyček štelování odklonu je věčný problém. Originál stojí nesmysl a lepší náhrada kolem 3.000 za kus, horní čep vydrží 20 let bez vůle, ale spodní trubkové uložení je katastrofa (pouze u quattra). Slepé potkávací světla jsou v dešti úplně bezpředmětná, bez mlhovek se nedá vůbec večer jezdit. Třetí takový problém vozu jsou velice slabé brzdy. Těžké auto a nepříliš velké kotouče můžou někoho zaskočit, účinnost je slabá.

KladyZápory
Motor  horní ramena zadní nápravy(Quattro)  
řazení  slepá světla  
pohon Quattro    
prostorný interiér    
obrovský kufr    





Spolehlivost
1
 
Provozní náklady
1
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
2
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
1
Ovladatelnost
1
Prostornost
1
Pružnost motoru
1
Řazení
1
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
1
Výhled z vozu
1
Celkové hodnocení - průměr:
1.15
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
4.5 z 5 (90%)
Hodnoceno: 13x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
brin, 02.04.2016 14:41
Já Dusterem jezdil, jezdil jsem i Renaultem Thálií, což je vlastně převlečená Dacie a oboje v pohodě. Nízkorozpočtovka, která ale relativně vydrží, rozhodně po dobu záruky. Na oboje 5 let záruka.
mallik, 09.05.2016 21:13
Co se Thalie II týče tak souhlas. Není to žádné luxusní svezení, spíše úroveň Felicie...ale je to nesmírně jednoduché, nereznoucí (oboustran pozink) a servisně nenáročné auto.
dakk, 14.12.2016 23:51
To auto je nejlepší to co kdy kdo vyrobil.Nikdo už nikdy nic podobného neudělá.Když zkloubím všechny atributy,,,vždy vyjde tohle auto..Pohodlí,bezpečnost,skvělý interiér,absolutní mechanická odolnost,prestiž,spotřeba,kilometrový prubeh, kolik musím vrazit do auta za ujetých miliion kilometru,trvala technika,jede dvěstě třicet,neskutečný bezporuchový a robustní pohon,nekurvící se agregát převodovka ani difr,stačí jednou za stotisíc vyměnit oleje,aerodynamika,pozink,a celková hutnost.Není nejrychlejší, a že je težká na čumák?No a co,není to zavodák,za to se vyhrabe a jede furt...Když se srovnají ostatní značky,či třída vždy se to někde zarazí navíc jsou složité jak stíhačky ale z ubohých materiálu,kdy po třistatisících zakuká skoro vše..Phaeton??A6 C6?C7?Q7?BMW 5?MB E?Jo,, jsou fajn,,ale ta druhého,či třetího majitele nesmyslně a totálně finančně zrujnují..Hlavně se tvářit moderně,ekologicky,mít třicet pytlu , dispeje a asistenty pro pitomce...Dnešní auta jsou syntetiky odporný hnus,hlavně ty faktory,, bez duše..Ta by se neměla vubec vyrábět,(postavit je mimo zakon),jelikož právě ta jsou nejvíc škodlivá,když se veme v potaz vznik, jejich jepičí život a zánik..je mi zle s celkového automobilového prumyslu..Kdyby jezdily obdoby A6 C4,na světě se dýchá lehce protože je třetina aut,,, lenivci se vice hejbou a ostatní se mohou rekrutovat na něco užitečného...třeba sázet stromky...
Citroenak, 15.12.2016 10:32
Ja sa s vami nebudem hadat, je to urcite skvele auto a mate tiez pravdu, ze v tejto dobe uz sa kvalitne auta nevyrabaju. Ale neviem si predstavit svet, kde by kazdy mal turbodiesel 2,5 litra. Je pravda, ze by asi bolo menej aut, lebo polka populacie by mala rakovinu z tych sadzi. Na druhej strane, by sa ani tak velmi auta nevyrabali, takze tam by to bolo cistejsie :)
Vsimol som si, ako spominate, ze novsie auta uz nie su tak kvalitne. Preco tam, prosim Vas, nevidim nic japonske? Zo stvorkolky by som uviedol aspon subaru legacy/outback minulej generacie. Taktiez nejaka honda accord 2.4 podla mna tych milion km pri spravnej udrzbe da. Ak chcete vacsie, honda legend alebo niekolkokrat spominana maxima od nissanu. Ak Vam vadi spotreba, da sa dat do plynu.
A posledna vec, viem ze citroen XM nepatril medzi najspolahlivejsie auta, ale aj tak by som bral ten 3.0 V6 vsetkymi desiatimy, a nielen kvoli mojmu nicku, je to neskutocny korab na hydraulike...
danet - redakce TipCars, 16.12.2016 09:28


Dobrý den, nechcete se o svém autě rozvyprávět v recenzi? : http://www.tipcars.com/#vlozit-zkusenost Děkujeme
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů