Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi A4 3.0 Quattro a zkušenosti majitele po 290 tis. km

Recenze uživatelů
Una (22) - Česká republika | 06.02.2014
Před rokem jsem si koupil Audi A4 b6 3.0 Quattro. Moje předchozí auto byla A4 b5 a jelikož jsem s ní byl nadmíru spokojen, dlouho jsem jiný vůz nehledal.
Značka:Audi
Model:A4
Typ:b6
Karoserie:kombi
Objem motoru:2 976
Palivo:benzín
Rok výroby:2002
Typ řazení:manuální
Najeto km při koupi:245 000
Najeto km nyní:292 000
Koupen jako:ojetý
Jak dlouho vůz využívám:rok
Průměrná spotřeba:9,8 l
Předchozí vozidlo:Audi A4
Před rokem jsem si koupil Audi A4 b6 3.0 Quattro. Moje předchozí auto byla A4 b5 a jelikož jsem s ní byl nadmíru spokojen, dlouho jsem jiný vůz nehledal. Předtím jsem měl motor TDI 85 kW a naftu jsem už zkrátka nechtěl, nenajezdím mnoho kilometrů a chtěl jsem něco svižnějšího a kultivovanějšího. Nehledě na to, že s dieslem tady na silnicích klepe každý druhý a přitom někteří řidiči dieselový motor vůbec nevyužijí. Auto jsem zakoupil ve Švýcarsku, kde je těchto motorizací dostatek a auta jsou hodně zachovalá s plnou historií. Krátce po dovozu jsem na autě měnil setrvačník a spojku. Na autě mám stále původní nápravy, i s blížícími se 300 000 km na tachometru nic neklepe a nebouchá, ramena jsou původní. Podvozek je s Quattrem v zatáčkách hodně stabilní a co vyjede, o tom ani nemluvím. S motorem jsem absolutně spokojený, má sílu odspodu, krásně táhne do maximálních otáček s plynule rostoucím výkonem, jak je u atmosférických motorů zvykem. Na motoru jsem neměl jedinou závadu kromě běžné údržby, což byly rozvody, přetěsnění vačkových hřídelí, svíčky. S autem jezdím běžně okolo 10 l. Když jedu opravdu s lehkou nohou, průměrná spotřeba je na 7,2 l. Na takovou spotřebu se dostanu i na dálnici při konstantní rychlosti 130 km/h. Když jsem auto držel opravdu pod krkem, byla spotřeba okolo 18 l. Nejdelší ujetá vzdálenost na jedno natankování je 760 km. Co se týče designu, s interiérem i exteriérem jsem spokojen, přece si nekoupíme to, co se nám nelíbí. Sedačky jsou pohodlné a vše je po ruce. S autem jsem absolutně spokojen po všech stránkách.
KladyZápory
Komfort Menší prostor pro cestující vzadu
Dynamika motoru  
Quattro  
Zavazadlový prostor  
Spotřeba  





Spolehlivost
2
 
Provozní náklady
2
 
Cena náhradních dílů
2
 
Dostupnost náhradních dílů
1
 
Koupili byste si automobil od stejné značky znovu? ano

Hodnocení
Brzdy
2
Design
1
Dílenské zpracování
1
Dynamika motoru
1
Jízdní komfort
2
Ovladatelnost
2
Prostornost
2
Pružnost motoru
1
Řazení
2
Řízení
1
Sedadla
2
Spotřeba
2
Výhled z vozu
2
Celkové hodnocení - průměr:
1.62
* Hodnocení dle známky od 1 do 5 jako ve škole, kde 5 je nejhorší výsledek a 1 je nejlepší výsledek
Hodnocení článku
3.5 z 5 (70%)
Hodnoceno: 15x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
Ma007, 07.02.2014 12:02


to máš teda riadne sťažený výber pri nových autách. Tiež viem oceniť dobrý motor s charakterom, ktoré reagujú okamžite, majú výkonovú špičku a lineárny priebeh výkonu, ale takéto motory až na pár výnimiek sa vytrácajú rýchlejšie ako by bolo zdravé. V poslednej dobe ma oslovil 2,5 skyG od mazdy.
Koloss, 07.02.2014 12:58


Ještě je tam jeden faktor - hmotnost, tedy přesněji setrvačné síly té turbíny. U velkého turba, tedy když je motor většího objemu jen s jedním turbem, tak ho stačí zastihnout v nevhodné situaci a prodleva může být katastrofální. Vzpomínám si, jak v TopGear Jeremy vedle sebe postavil nějaké EVO (tak 300 koní bych tipoval) a lidového Fiata, myslím Bravu. Pak je na pětku oba rozjel tak na 60 km/h, následně oba sešlápli plyn na podlahu a zatímco Fiat začal sice neochotně, ale plynule zrychlovat, tak EVO nedělalo nic. Fiat sice bez nadšení zvládl vyměřený úsek jako první, EVO se vzpamatovalo těsně před koncem a s velmi efektním řevem se prohnalo cílem snad půl minuty po Fiatu.
Reno, 08.02.2014 10:15


v česku se neprodává, nevím proč? jinak se mi Mazda 6 moc líbí, super technologie, i vzhledově...

Reno, 08.02.2014 10:20


tady to je, fakt zábavný
http://www.youtube.com/watch?v=VVt1IjIdLxY

David V, 08.02.2014 21:47


Ano, tohle je klasický problém kombinace malého obsahu s pouze jedním velkým turbodmychadlem. Motor s velkým stupněm přeplňování (nebo jak se tomu přesně říká) má vemi malý základní kompresní poměr, proto je bez turbíny sám o sobě velmi málo výkonný, byť je to třeba 2-litr. Dostatečné množství vzduchu dodává dmychadlo, a tak pokud turbína stojí, je odezva na plyn velmi mdlá, vlastně téměř žádná ( je tady z minula recenze na Ford Cosworth, kde je to bezvadně popsáno, jak se s tím blbě jezdí). Je několik řešení:
1) dát přeplňování motoru už s poměrně velkým základním obsahem, ale se stupněm plnění to nepřehánět, aby motor nepřišel o odezvu na plyn
2) použít více turbodmychadel různých velikosti
Apropos, zas tak pomalá ta odezva není, jsou to jednotlivé vteřiny. Jeremy to trochu žene do absurdna.
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů