Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Zkoušet „launch control“ na parkovišti není dobrý nápad, může to dopadnout takto

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.08.2017
další 3 fotky
Zapůjčený McLaren 650S Spider nedopadl vůbec dobře. | foto: Patrick Harris/facebook.com
Když zkombinujete nezkušeného řidiče, zapůjčený McLaren 650S Spider a pitomý nápad vyzkoušet systém řízeného startu na parkovišti, nemůže to dopadnout dobře. O tom se na vlastní kůži přesvědčil muž z Anglie.
Při vůbec prvním usednutí do supersportu s výkonem okolo 650 koní (478 kW) bude nejlepší k vozu chovat určitou dávku respektu. Podobný přístup k zapůjčenému McLarenu 650S Spider ale zřejmě neměl jistý nezkušený Angličan.

Jakmile muž začal ve společnosti dalších přihlížejících strhávat pozornost, chtěl výkonné auto předvést okolí. Bohužel tak nezodpovědným způsobem, že se rozhodl na malém prostoru parkoviště vyzkoušet systém řízeného startu, tedy „launch control“, který zajistí co nejrychlejší odpich z místa.

McLaren 650S Spider dokáže akcelerovat z nuly na 100 km/h za 3 vteřiny. Možná ještě méně času tak stačilo k tomu, aby celá demonstrace skončila bouračkou.

Řidič po vystartování a čirém úžasu z akcelerace nestihl zabrzdit, následkem čehož skončil v přilehlém lesíku a předek auta „omotal“ kolem jednoho ze stromů.

Muži ani nikomu z přihlížejících se naštěstí nic nestalo. McLaren však utrpěl vážná poškození na přídi, nehledě na poškozený interiér od aktivovaných airbagů. O totálku by se ovšem jednat nemuselo, neboť zřejmě nebyla poškozená část karbonového šasi, ale jen přední hliníková vzpěra a karoserie.

Jednoduše důkaz, že k podobným autům se musí přistupovat s respektem a zkoušení systému „launch control“ na malém parkovišti je hodně špatný nápad.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů