Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo ukáže svůj první elektromobil ještě letos. Bude to XC40 na baterky

Naše téma
Jan Markovič | 31.03.2019
dalších 50 fotek
Volvo XC40 | foto: Volvo
Auto by se mělo dostat na silnice v roce 2020 společně s modelem Polestar 2.
Švédská automobilka chce, aby v roce 2025 byla minimálně polovina vozů v její nabídce na baterky. Proto už letos představí svůj první elektromobil. Informoval o tom server Automotive News Europe.

Nepůjde ale o zcela nový vůz. Volvo nasadí baterie do modelu XC40, plně elektrická verze tak rozšíří jeho nabídku motorizací. I když jde o první auto do zásuvky s logem Volva, skupina Volvo Car Group už elektromobil ukázala na autosalonu v Ženevě. Ten ale bude jezdit pod značkou Polestar 2. Obě auta vyjedou na silnice v roce 2020.

Zatím nejsou k dispozici bližší specifikace chystaného elektrického Volva. XC40 ovšem sdílí s Polestarem 2 modulární platformu CMA. Ta je navíc základem pro modely sesterské značky Lynk & CO, jejíž vozy se prodávají hlavně v Číně. Dá se tedy očekávat, že všechna auta budou mít podobné parametry.

Malé SUV Volvo XC40, které v roce 2018 vyhrálo cenu Evropské auto roku, je druhým nejprodávanějším modelem Volva hned po modelu XC60. I proto na něj značka soustředí svou pozornost. Kromě elektrické varianty dostane také dvě plug-in hybridní verze T4 a T5 Twin Engine.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů