Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen bude mít první továrnu určenou výhradně na výrobu elektromobilů

Naše téma
Radek Pecák | 21.10.2018
dalších 13 fotek
Modulární platforma VW pro elektromobily | foto: Volkswagen
Automobilky, s výjimkou Tesly, v současnosti obvykle vyrábějí své elektrické modely ve stejných továrnách jako klasická auta se spalovacími motory. To se ale začíná měnit.
V blízkosti čínské megapole Šanghaj, tedy ve stejné lokalitě, kde působí i americká Tesla, zahájil německý koncern Volkswagen stavbu nové továrny. Za několik let z ní začnou vyjíždět elektromobily. Kapacita továrny je zatím plánována na tři sta tisíc vozidel během jednoho kalendářního roku.

Volkswagen uvádí, že továrna bude supermoderní. Například v ní bude pracovat 1400 robotů. Navíc se má mimořádně dbát na to, aby zde vyráběné elektromobily měly co nejmenší celkovou uhlíkovou stopu. Proto i výrobní technologie jsou připraveny tak, aby co spotřebovávaly co nejmenší množství energie. Továrna pak bude v maximální možné míře šetřit i vodu.

Zde vyráběná auta budou využívat modulární platformu koncernu VW pro elektrické vozy. Ta má označení MEB. Zde v Číně ji nejprve využije vůz vycházející z konceptu ID Crozz. Ten by měl být schopen ujet na jedno nabití baterie kolem pěti set kilometrů.

V roce 2025 bude mít koncern Volkswagen v nabídce celkem 50 typů elektromobilů. Nabídka se v jednotlivých regionech bude lišit. Například v USA se nejprve začnou prodávat Audi e-tron, Porsche Taycan, elektrické SUV značky Volkswagen a elektrický minibus.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů