Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V USA je k mání "nejetý" Brouk z roku 1964. Stojí ovšem milion dolarů

Naše téma
Radek Pecák | 08.10.2018
dalších 25 fotek
Volkswagen Brouk z roku 1964 za milion dolarů | foto: Hemmings
Stále ještě máte možnost si koupit Volkswagen Beetle v jeho třetí generaci. Nebo je tu šance na získání originálního Volkswagenu z roku 1964 v dokonalém stavu....
Příští rok v Mexiku skončí produkce Volkswagenu Beetle. Co bude dál se neví. V tomto světle se jeví jako velice zajímavá informace, že specialista na prodej klasických aut Hemmings nabízí nyní naprosto jedinečný exemplář originálního brouka z roku 1964.

Na jeho tachometru je nyní údaj 23 najetých mil. V okamžiku znovuobjevení ukazoval tento přístroj dokonce o jednu míli méně, avšak trojka na konci anagového počítadla naskočila při jeho vytahování z dlouholetého úložiště.

Černé auto si koupil před 54 lety jistý Rudy Zvaric. Měla to být náhrada za stejný typ, který používal od roku 1957. Nikdy ho však neuvedl do provozu. A tak má nyní zájemce možnost získat do svého majetku automobil, který je v podstatě modulem pro návrat do více než padesát let vzdálené minulosti.

Všechny díly jsou samozřejmě originální, červeně čalouněné sedačky neosezené, bílé obložení stropu naprosto čisté. Aby se s autem dalo vyjet, bude samozřejmě vyměnit baterii, vyčistit palivovou soustavu a vyměnit olej. Také pneumatiky by asi bylo záhodno nahradit novými. To jsou však samozřejmě drobné v porovnání s kupní cenou, která činí rovný jeden milion dolarů!
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů