Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Koncerny Volkswagen a Ford řeší možnou spolupráci. O co jde?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 20.06.2018
dalších 9 fotek
Volkswagen a Ford řeší případnou spolupráci. | foto: Automix.cz
Spolupráce dříve konkurenčních výrobců není ve světě automobilů ničím novým. Trochu nečekaně se ale o takové spolupráci nyní mluví mezi koncerny Volkswagen a Ford. Výpomoc by ale značky hledaly spíše na poli užitkových vozidel.
Nejde přitom jen o nějaké spekulace. Obě strany již doopravdy řeší, co by jim případná kooperace mohla přinést a dokonce podepsaly takzvané memorandum o porozumění, které má být základem pro rozvíjení spolupráce.

Strategicky oba výrobci vidí příležitost, jak společně snížit náklady na výrobu a naplnit poptávku zákazníků hlavně v oblasti užitkových modelů. Již nyní ale Volkswagen i Ford potvrdili, že v žádném případě nedojde na skupování podílů, respektive že VW nemá zájem kupovat akcie Fordu a naopak.

„Tato případná aliance s koncernem VW je další možností, jak fungovat efektivněji po stránce byznysu a mezitím vytvořit úspěšné globální portfolio produktů, jež rozšíří naše schopnosti. V následujících dnech budeme zkoumat možné cíle naší spolupráce s týmem Volkswagenu, abychom mohli nejen vyhovět měnícím se potřebám v kategorii užitkových vozidel,“ prohlásil šéf globálního prodeje Fordu Jim Farley.

Podobné zprávy zazněly i ze strany VW. „Je pro nás nanejvýš důležité, abychom v tomto náročném prostředí hledali jistou flexibilitu prostřednictvím aliancí s ostatními. Jedná se o hlavní prvek naší strategie do roku 2025. Možná průmyslová spolupráce s Fordem je příležitostí, jak zlepšit konkurenceschopnost obou společností ve světě,“ řekl strategický šéf Volkswagenu Thomas Sedran.

Více podrobnějších informací si obě strany zatím nechávají pro sebe. Rovněž jde v tuto chvíli o pouhé vyjednávání, tudíž se výsledky setkání automobilových gigantů teprve dozvíme.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů