Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Volkswagen Golf R dostane až 400 koní. Použije totiž hybridní techniku

Naše téma
Daniel Fuglevič | 31.05.2018
dalších 6 fotek
Volkswagen Golf R s paketem R Performance. | foto: Volkswagen
Volkswagen už naplno pracuje na nové, již osmé generaci Golfu a nyní se na veřejnost dostávají i první informace o jeho nejvýkonnější variantě R. Díky částečné elektrifikaci by totiž nabídla opravdu podstatné navýšení výkonu.
VW sice plánuje uvést novou generaci Golfu do produkce již příští rok v červnu, jenže na jeho nejvýkonnější verzi R si nejspíše počkáme ještě o nějaký ten rok déle.

Na základě standardního Golfu bude ale rovněž používat stále populárnější mild-hybridní technologii, která 48V systémem sníží zatížení, spotřebu a emise spalovacího motoru, ale rovněž navýší výkon pohonného ústrojí.

Využitím systému by si nový Golf R docela razantně polepšil vůči své současné generaci s výkonem 310 koní (228 kW). V rozhovoru pro britský magazín Auto Express marketingový ředitel Volswagenu Jürgen Stackmann dokonce uvedl, že novinka by mohla nabídnout až rovných 400 koní (298 kW).

Společně s elektrickým systémem bude přitom nový Golf R nejspíše dále používat dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec. Výkon by pak na všechna kola putoval skrze sedmistupňovou automatickou převodovku.

Určitě se také dočkáme systému vektorování točivého momentu pro ještě ideálnější rozdělení točivého momentu na kola, přičemž 48V systém by měl „erku“ pomáhat také s akcelerací a tedy zajistit pro Golf docela nebývalé časy zrychlení.

Verze R tak už zřejmě nadobro zahodí označení „hot hatch“ a vstoupí do nové kategorie „mega hatchů“, ve které se již nachází třeba Ford Focus RS nebo chystaná nová generace Mercedesu-Benz A45 AMG, u které se taktéž počítá s výkonem okolo 400 koní.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů