Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Divnější věc dnes neuvidíte. Tento busík jezdí po boku, schválně

Naše téma
Daniel Fuglevič | 28.07.2017
dalších 7 fotek
Volkswagen Bus pro závod 24h Le Mons. | foto: youtube.com
Svět motorsportu už zažil mnoho zajímavých a naprosto divných závodních vozů. Mezi úplnou špičku podivností se však musí určitě zařadit i tento starý „hippie bus“ od Volkswagenu. Na okruzích totiž jezdí překlopený na boku.
Samotný Volkswagen Bus byste určitě nenazvali ideálním závodním autem, tento výtvor byl ovšem postaven k soupeření v americké sérii Le Mons. Jde o zábavný podnik, který si pochopitelně dělá už svým názvem („lemons“ – citróny) srandu z legendární čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans. Série je určena pro levné vozy, jejichž hodnota se musí vejít do předem určené částky.

Není tedy divu, že se v tomto vytrvalostním závodě objevují i vtipné kreace. Pilot Jeff Bloch však tuto disciplínu pozvedl na úplně novou úroveň, když se svými přáteli postavil legendární busík, ze kterého se vám zatočí hlava.

Jednoduše řečeno otočil jeho karoserii na bok a do ní zakomponoval starý Volkswagen Rabbit - což je severoamerický Golf - z roku 1988. Řidič tedy závodí uvnitř malého hatchbacku, na němž je připevněna kastle Busu ze 70. let. Celkovým vzezřením tak vozidlo vypadá, jako by jelo po boku. Dokonce mu z boční části trčí další páry kol.

Pro zajištění lepšího výhledu ven je navíc „falešný“ povozek Busu vytvořen z plexiskla a speciální fólie, která je průhledná pouze z vnitřní strany. Dopředu pak vidí pilot skrze původní okno a odmontovanou mřížku chladiče.

Se svým 1,8litrovým čtyřválcem GTI a 120 koňmi asi není tím nejrychlejším závoďákem na trati, ale zato je určitě tím nejzábavnějším. Podívejte se sami.  

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů