Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Nejošklivější auto světa na Ringu. Multipla si troufla i na Corvettu

Naše téma
Dominik Valášek | 27.07.2017
dalších 5 fotek
Fiat Multipla party nadšenců One Lap Heroes. | foto: Facebook / OneLapHeroes
Na internetu existuje jistá skupina lidí, která si říká One Lap Heroes a zabývá se jezděním po Nürburgringu. Na tom by nebylo nic tak divného, kdyby oni nadšenci nejezdili po bájném okruhu ve Fiatu Multipla.
Legendární rodinné vozidlo, které mnozí považují za nejošklivější auto na světě, sice pochází z roku 1999 a na počítadle má přes 200 000 kilometrů, ale přesto umí se svými 100 koňmi na správných pneumatikách jet nadmíru důstojně.

V pětiminutovém videu z volných jízd po Severní smyčce Nürburgringu nastává dokonce i okamžik, kdy profesionální jezdec Gabriele Piana za volantem Multiply předjede Chevrolet Corvette. To zní samozřejmě naprosto neuvěřitelně, ovšem faktem je, že řidič Corvette jel na trati hodně výletní tempo a jakmile nastal kopec, Multiplu spolu s několika dalšími vozy opět předjel.

Ani tak ale nemůžeme jinak než smeknout před odhodláním, které banda nadšenců se starou, sériovou, pomalou a ošklivou Multiplou předvádí. A kdo ví, třeba se jednou jejich projekt Multipla dostane do stádia, kdy Corvette předjede, i když se její řidič nebude právě kochat "krajinou".

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů