Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Vauxhall Cascada už skončil, stejný vůz s logem Opel zatím žije dál

Naše téma
Radek Pecák | 14.07.2018
Kabriolet Vauxhall Cascada | foto: Vauxhall
Nový vlastník značky Vauxhall, kterým je francouzský koncern PSA, rozhodl o ukončení výroby modelu Cascada. Zájem o něj byl velice malý
Pouze 220 exemplářů modelu Vauxhall Cascada prodaných v loňském roce je hlavní důvod, proč vedení koncernu PSA rozhodlo o ukončení produkce tohoto kabrioletu s pohonem předních kol. Stejnojmenný vůz ovšem s logem německého Opelu, a samozřejmě s levostranným řízením, ovšem bude sjíždět z výrobní linky nadále, jak potvrdil mluvčí českého zastoupení Opelu Martin Hejral.

Cascada není jediným modelem značky Vauxhall, o který Britové letos přijdou. Neblahý osud postihl také Zafiru, Astru GTC a Opel Adam Rocks.

"I když nástupce modelu Cascada nebyl potvrzen, v současnosti si ho zájemci můžou bez problémů zadat do výroby. Totéž platí i o dalších zmiňovaných modelech," uvedl Hejral. Podle něho se v současné době neplánuje žádné omezení nabídky vozu Opel. "Naopak můžu potvrdit, že jsme rozhodli o tom, že i českým zákazníkům budeme nabízet verzi Opel Corsa GSI," doplnil Hejral.

Tento vůz pohání přeplňovaná čtrnáctistovka s výkonem 150 koní. Tím sice zaostává za vrcholným provedením OPC o 57 koní, avšak po designové stránce se auto této verzi hodně blíží. Také podvozek převzal mnoho komponentů z OPC.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů