Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Řidič měl zaplatit pokutu za 696 km/h. Radar ho přitom změřil v Opelu Astra

Naše téma
Daniel Fuglevič | 10.05.2018
Údajně naměřených 696 km/h v úseku s padesátkou. | foto: Opel
Jistý belgický řidič by se mohl teoreticky řadit mezi ty nejváženější rychlostní rekordmany. A jeho Opel Astra vlastně také. V poštovní schránce totiž nedávno našel výzvu k zaplacení pokuty za rychlou jízdu. Opravdu, opravdu rychlou jízdu.
Podle informací britského deníku The Telegraph přišla belgickému řidiči do schránky pokuta zmiňující překročení rychlosti o šílených 646 km/h. Radar měřící rychlost v městečku Quiévrain poblíž francouzských hranic mu totiž naměřil u jeho Opelu Astra rychlost 696 km/h, když projížděl úsekem s limitem 50 km/h.

Jen pro srovnání, podobnou rychlostí se mohou chlubit některá slabší dopravní letadla nebo právě takzvaný Speed Demon, tedy současný držitel rekordu pro nejrychlejší vozidlo poháněné spalovacím motorem s rychlostí 706 km/h.

Belgičan však pouze řídil svou sériovou Astru a už vůbec neměl v plánu pokořovat rekordy rychlostních závodů na americkém jezeře Bonneville. Řidič tak oznámil očividnou chybu v měření příslušným autoritám a pochopitelně se zjistilo, že neskutečně vysoká rychlost byla následkem chyby v systému měřícího zařízení.

Otázkou pak zůstává, jestli v Belgii opravdu vydávání pokut funguje zcela automaticky a výzvy k zaplacení nekontroluje žádný úředník. Takového „kiksu“ by si totiž určitě někdo z pracovníků musel všimnout.

Výši pokuty fotografie dokumentu s chybně naměřenou rychlostí neuvádí. Řidič ovšem zcela bez trestu neodešel. Jak se prý ukázalo, v danou chvíli měl jet mnohem střídmější rychlostí 60 km/h. Povolený limit tedy nedodržel a musel zaplatit.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů