Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Úpravce Gemballa odtajnil vzhled svého monstra Porsche 911 Turbo GTR 8XX Evo-R

Naše téma
Radek Pecák | 12.01.2019
další 4 fotky
Porsche 911 Turbo Gemballa GTR 8XX | foto: Gemballa
Už se ví, jak vypadá auto, které je ve sprintu schopno pokořit i Bugatti Veyron v nejrychlejší specifikaci.
O třicet milimetrů vpředu a o padesát vzadu je širší karosérie vozu Gemballa GTR 8XX Evo-R, což není nic jiného než speciálně "poladěné" Porsche 911 Turbo S minulé generace.

Dostalo ovšem karbonovou karosérii, obří přítlačné křídlo a mohutný difuzor. Pravým klenotem je ale motor. Původní agregát byl posílen z továrního nastavení 572 koňských sil na 807. Točivý moment vzrostl díky dvojnásobnému přeplňování z 700 Nm na 1098 Nm.

Postačí to na přímo zběsilou hodnotu zrychlení z nuly na stovku během 2,38 sekundy. Na dvoustovku se auto rozjede za 7,5 a na třístovku za méně než 19 sekund.

Maximální rychlost vrcholí na hodnotě 370 kilometrů v hodině. Všechna tyto čísla jsou ještě podstatně lepší, než jaké ná i takový superstroj, kterým je Porsche 911 GT2 RS. V něm je plochý šestiválcový motor se zdvihovým objemem válců 3,8 litru vyladěn na "pouhých" 690 koní a 750 Newtonmetrů.

Uvedení vozu známý německý úprave Gemballa načasoval na dobu, kdy vrcholí spekulace o schopnostech nové generace Porsche 911 Turbo. Hovoří se o výkonu na hranici 600 koní.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů