Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Gemballa představuje Porsche 911, které zrychlí z 0-100 km/h za 2,38 sekundy!

Naše téma
Jiří Švamberk | 11.01.2019
Motor Gemballa GTR 8XX EvoR BiTurbo | foto: Gemballa
Je to o 0,12 sekundy lepší čas, než jakého dosahuje Bugatti Veyron Super Sport!
Porsche 911 Turbo je samo o sobě až brutálně rychlým automobilem. Ovšem zároveň jde o jeden z nejčastěji upravovaných modelů vůbec. V posledních několika letech svoji verzi postavili věhlasní úpravci, mezi něž patří například TechArt, TopCar, Mansory, Edo Competition a mnoho dalších.

Nyní se o slovo hlásí také Gemballa, který ohlásil premiéru projektu Gemballa GTR 8XX EvoR BiTurbo. Informaci úpravce zveřejnil na svém instagramovém účtu, kde zveřejnil prozatím jedinou fotografii. A k ní přidal i mimořádně zajímavá čísla.

Gemballa GTR 8XX EvoR BiTurbo, jejímž základem se stalo Porsche 911 Turbo generace 991, má disponovat výkonem 818 koní a monstrózním točivým momentem 1098 Nm! Díky tomu má zrychlovat z 0 na 100 km/h za 2,38 sekundy, což je hodnota lepší než ta, kterou se chlubí Veyron Sport. Dvojnásobné rychlosti dosáhne za 7,5 sekundy a metu 300 km/h pokoří z klidu za 17,4 sekundy. Maximální rychlost převyšuje 370 km/h.

Jedním slovem ohromující.

Gemballa GTR 8XX EvoR BiTurbo


Základem je tedy výrazně upravený, dvakrát přeplňovaný 3,8litrový šestiválec s protilehlými písty, který v továrním nastavením disponuje výkonem 397 kW (540 koní) a točivým momentem 710 Nm. Gemballa zatím o úpravách nemluví, ale pouhým zvýšením plnícího tlaku takto závratného výkonu určitě nedosáhl.

Bližší informace přineseme, jakmile úpravce model Gemballa GTR 8XX EvoR BiTurbo oficiálně představí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů