Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

TVR opět láká na svůj nový sporťák. Ukazuje jeho pohonné ústrojí

Naše téma
Daniel Fuglevič | 27.07.2017
další 4 fotky
Upoutávka na nový model značky TVR. | foto: TVR
Návrat britské malosériové automobilky je na spadnutí. Nyní TVR ukázalo celé pohonné ústroje očekávaného sporťáku.  
Po zoufalé životní etapě ve vlastnictví ruského multimilionáře Nikolaje Smolenského se TVR znovu ocitá v britských rukách a konečně se chýlí k návratu.

Jak už víme, v novém modelu se usadí atmosférický pětilitrový osmiválec od firmy Cosworth o výkonu přibližně 486 koní (358 kW). K těmto informacím máme nyní i pohled na celou tuto strojovnu, která se bude ukrývat pod karoserií, jejíž design dosud známe jen pouze částečně.

Hmotnost vozu se má pohybovat okolo 1200 kg, díky čemuž má být zajištěno zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než čtyři vteřiny a dosáhnutí maximální rychlosti 322 km/h.

Jméno nového TVR je stále předmětem spekulací. Jelikož si ale značka nedávno opět zaregistrovala označení Griffith, je možné, že novinka bude pokračovat v tradici starších vozů z 60. a 90. let. V dalších ohledech bude ale velmi moderní. Na vývoji se podílel i Gordon Murray, konstruktér legendárního McLarenu F1. Auto tak využije patentované lehké šasi iStream kombinující trubkový rám a karbonové panely.

Někteří zájemci už novinku na vlastní oči viděli, přičemž zahajovací série pěti set kusů má být podle všeho téměř vyprodaná. Vůz by měl dostat cenovku v přepočtu okolo 2,8 milionu korun. Oficiální veřejné představení vozu proběhne 8. září na goodwoodském Revivalu. Doplní tam řadu starších modelů k oslavám 70. výročí od založení automobilky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů