Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Řidička omylem do motoru nalila kapalinu do ostřikovačů. Stalo se tohle

Naše téma
Daniel Fuglevič | 26.07.2017
Když nevíte, kam patří různé provozní kapaliny, může to dopadnout i takto. | foto: Facebook/Club BMW région centre
Doplňování provozních kapalin by mělo patřit k základním znalostem všech řidičů. Bohužel tomu tak v mnoha případech není, jak ukázala jedna francouzská řidička, která ostřikovací kapalinu nalila přímo do motoru.
Zveřejněné fotografie z francouzského BMW Clubu pak krásně ukazují zkázu, kterou dokáže špatná kapalina na špatném místě vytvořit.

Dle příspěvku na Facebooku se majitelce bílého Mini rozsvítila kontrolka nedostatku kapaliny do ostřikovačů. Na benzince tedy zakoupila hned pětilitrový kanystr a jala se kapalinu doplnit.

Svou neznalostí však zničila motor svého vozu, jelikož kapalinu nalila přímo do plnícího otvoru motorového oleje. Na vlastním počínání se ji zřejmě nezdálo nic divného, neboť do motoru zvládla vylít všech pět litrů zakoupené ostřikovací kapaliny.

Auto mělo krátce poté začít čmoudit modrým kouřem a dílo bylo dokonáno. Mechanici pak určitě strnuli údivem, když sejmuli víko ventilů a olejovou vanu. Kapalina se smísila s motorovým olejem, čímž se vytvořila podivná hnědá až zelená hmota připomínající bahno, která naprosto zacpala všechna místa, kudy v motoru proudí olej.

Zda už má motor život za sebou, těžko říct. Přidření nebo celkové zadření však mechanici zjistí až po náročném vyčištěný všech útrob. Celková výměna agregátu se tak bude možná nakonec jevit jako nejrozumnější varianta opravy auta.

Pokud si tedy sami nejste přesně jisti, kam patří různé provozní kapaliny vašeho vozu, podívejte se detailně na zveřejněné fotky tohoto Mini a raději se tyto znalosti doučte. Nebo alespoň poproste někoho o pomoc. Zelené chemické bahno totiž v motoru určitě nechcete.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů