Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Terénní auto do hor, ale i do města: v nabídce ojetin najdete známé značky vozů

Naše téma
Martin Pleva | 12.12.2023
dalších 8 fotek
Mercedes-Benz G 300TD 3.0 | foto: se svolením VSP Auto
Sníh, bahno, kopec nebo lesní cesta. Pokud občas potřebujete projet náročnějším terénem, bude se vám hodit pořádné auto, které si s těmito složitějšími podmínkami poradí. Mnoho terénních aut přitom může být dobrým parťákem i na jízdy do města. V dalším díle seriálu Deníku a webu TipCars.com jsme se proto podívali, jaká terénní auta lze v bazarech nyní koupit.
Čas od času může každý potřebovat vůz, který se nezalekne terénu, něco uveze a přitom se s ním dá vyrazit i elegantně do ulic. „Pro takové případy je naprosto ideální sáhnout po jednom z terénních vozů, které máme v nabídce na našem webu v hojném zastoupení,“ říká Marek Knieža, ředitel inzertního auto-moto webu TipCars.com.

Vybírat „teréňák“ můžete téměř z 500 vozů prověřených značek, jako jsou Toyota, Nissan, Suzuki, Land Rover a další. „Zajímavostí je, že u modelu Toyota Land Cruiser je stále v prodeji i legendární terénní vůz z osmdesátých let, dokonce s originálními dekory a pouze s nutnými drobnými úpravami tak, aby auto vyhovovalo současným standardům,“ zmiňuje ještě Marek Knieža.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali tři terénní vozy. Více se o nich dozvíte níže, prohlédnout si je můžete v naší fotogalerii.
Toyota Land Cruiser 3.0 D4D
Toyota Land Cruiser 3.0 D4D, zdroj: se svolením Autobazar Jocar


Náš první tip je na vůz Toyota Land Cruiser 3.0 D4D, který se prodává za 299 900 Kč. V provozu je od roku 2007 a najeto má 457 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 2982 ccm s výkonem 127 kW (172 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, pohon 4x4, 8 airbagů, regulaci výšky podvozku, dvouzónovou klimatizaci, ochranné rámy, boční nášlapy, tónovaná skla, střešní nosič, vyhřívaná sedadla a elektricky seřiditelná sedadla, hands free či kožené čalounění.

Land Rover Defender 90 2.4TD
Land Rover Defender 90 2.4TD, zdroj: se svolením Nikerle Auto


Náš druhý tip je na vůz Land Rover Defender 90 2.4 TD, který se prodává za 898 000 Kč (možnost odpočtu DPH). V provozu je od února 2012 a najeto má 62 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 2402 ccm s výkonem 90 kW (122 PS).

Ve výbavě najdete například pohon 4x4, manuální převodovku, tažné zařízení, manuální klimatizaci, zatmavená zadní skla, vyhřívaná sedadla či CD přehrávač.

Mercedes-Benz G 300TD 3.0
Mercedes-Benz G 300TD 3.0, zdroj: se svolením VSP Auto


Náš třetí tip je na vůz Mercedes-Benz G 300TD 3.0, který se prodává za 739 000 Kč. V provozu je od konce roku 1999 a najeto má 270 tisíc kilometrů. Auto má dieselový motor o objemu 2996 ccm s výkonem 130 kW (176 PS).

Ve výbavě najdete například automatickou převodovku, pohon 4x4, CD přehrávač, boční nášlapy, elektricky seřiditelná a vyhřívaná sedadla s potahy z kůže, manuální klimatizaci, nezávislé topení, parkovací asistent nebo také tažné zařízení.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?
• Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
• „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
• Inzertní auto-moto web TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
• Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů