Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SUV Kia Seltos připomíná Škodu Karoq. Možná se potkají

Naše téma
Jan Markovič | 20.06.2019
další 3 fotky
Kia Seltos | foto: Kia
Korejská automobilka předvedla městské SUV, které má ambice stát se jejím globálním modelem.
Zatím se bude prodávat jen v Indii. A později na trhu v Jižní Koreji. Kia Seltos má ale podle zástupců automobilky nakročeno k tomu, aby se stala opravdovým globálním modelem. Má na to i dobré předpoklady. Kompaktní SUV jsou oblíbená i v Evropě.

Vzhled SUV vychází z nedávno představeného konceptu SP Signature. Auto je nápadné díky bohatě tvarované přídi vybavené full-LED světlomety. Z hlediska velikosti pak auto míří mezi modely Stonic a Sportage, takže by mohlo být dobrým konkurentem pro domácí Škodu Karoq.

Fotografie interiéru zatím k vidění nejsou, je ale snadné si ho představit. Očekávejte typický volant Kia, sadu tlačítek na ovládání poměrně bohaté výbavy a dotykovou obrazovku zábavního systému uprostřed palubní desky. K dispozici má být i head-up displej.

Kia Seltos se bude prodávat se třemi motory. Jde o přeplňovanou jedna-šestku T-GDI o výkonu 177 koní, dvoulitrový atmosférický čtyřválec se sílou 149 koní a turbodiesel o objemu 1,6 litru, jenž dosahuje na výkon 136 koní. Kromě šestistupňové manuální převodovky se řadí také sedmistupňovým dvouspojkovým automatem DCT.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů