Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Malé SUV Hyundai Kona bude hybrid. Do prodeje jde už v srpnu

Naše téma
Jan Markovič | 04.06.2019
dalších 14 fotek
Hyundai Kona hybrid | foto: Hyundai
Korejci využijí hybridní systém, se kterým jezdí už Hyundai Ioniq nebo Kia Niro.
Korejská automobilka rozšiřuje nabídku „zelených“ vozů. Už letos v srpnu se totiž do prodeje dostane hybridní Hyundai Kona. Auto nebude na první pohled prakticky vůbec poznat. Jediné, co ho prozradí, je nápis na zádi a pak pár drobných detailů.

Budoucí majitel si bude moci vybrat ze specifických disků kol určených jen pro hybrid, které se budou nabízet ve velikostech 16 až 18 palců. V kabině jsou nově barevné rámečky okolo výdechů klimatizace, standardně bílé, na přání ale třeba i v oranžové nebo limetkově zelené. Na obrázcích je vidět také už nový 10,25 palce široký displej.

Pod kapotou se objeví stejný hybridní systém, jaká kupředu žene modely Hyundai Ioniq Hybrid a Kia Niro Hybrid. Jde o kombinaci benzinového čtyřválce 1.6 GDI o výkonu 105 koní a elektromotoru o síle 43,5 koně. Dohromady jednotky dosahují na 141 koní. Baterie s kapacitou 1,56 kWh zajistí několik málo kilometrů čistě na elektřinu, ale hlavně možnost vypínání motoru třeba při poskakování v zácpě. Řadit se bude automatickou dvouspojkovou převodovkou se šesti stupni.

Díky jízdním režimům včetně módu ECO, bude auto schopné plachtit bez motoru v rychlostech 40 až 160 km/h. Tisková zpráva se zatím nezmiňuje o oficiální hodnotě kombinované konzumace paliva. Hybridní Kia Niro si ale řekne o 3,4 litru benzinu na 100 km, Ioniq pak ještě o čtyři deci méně. Dá se tedy předpokládat, že se bude výsledek pohybovat někde na úrovni těchto čísel.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů