Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Spočítali jsme, kolik Ferrari vydělává na jednom autě. Je to stále víc a víc

Naše téma
Radek Pecák | 03.08.2018
Továrna Ferrrari v Maranellu | foto: Ferrari
Akcionáři známé firmy na výrobu sportovních aut si nepochybně můžou mnout ruce. Zisky stále rostou.
Skoro o pětinu se během druhého čtvrtletí letošního roku zvýšil čistý zisk automobilky Ferrari. Dosáhl tak 160 milionů eur, což je v přepočtu 4,12 miliardy českých korun. Podařilo se to díky navýšení odbytu. Od března do června se prodalo celkem 2436 modelů této značky, což představuje pětiprocentní nárůst.

To znamená, že na jednom jediném vyrobeném voze Ferrari vydělává skoro 1, 7 milionu korun. Přesně je to aktuálně 1 691 297 korun a dvacet haléřů. V tomto ohledu nemá Ferrari mezi výrobci aut konkurenci. Až daleko za ním je Porsche, jehož zisk v přepočtu na jedno vyrobené auto činí zhruba 400 000 Kč. Prémiové německé značky BMW, Audi a Mercedes-Benz pak vykazují částky v rozmezí 80-90 tisíc korun a nejúspěšnější producenti aut pro běžné vozy, mezi které patří i Škoda, obvykle 40-50 tisíc.

Svá "čísla" navíc tato kultovní značka dokáže stále vylepšovat. Ještě před dvěma roky byl čistý zisk z jednoho prodaného vozu jen lehce přes půldruhého milionu. Víceméně stejné to bylo i během loňského jara. Ferrari předpokládá, že dobrých výsledků bude dosahovat i ve zbytku letošního roku.

Provozní zisk by tak měl překročit 1,1 miliardy eur a tržby 3,4 miliardy eur.  Za měsíc má také představit své plány pro příští období. Předpokládá se, že se potvrdí spekulace o brzkém zahájení produkce aut kategorie SUV. I když je zřejmě budou Italové nazývat jinak.

V čele Ferrari je po nedávném skonu Sergia Marchionne Louis Camilllieri. Jeho jmenování ovšem musí ještě potvrdit akcionářská valná hromada.

Na video, jak se auta Ferrari v současnosti vyrábějí, se můžete podívat zde:

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů