Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová éra ve Škodovce: od teď představí už jen elektromobily a facelifty

Naše téma
Radek Pecák | 17.04.2024
dalších 15 fotek
Tuto siluetu bude mít i sériové provedení Škody Elroq | foto: Se svolením Škoda Auto
Nové generace vozů Superb a Kodiaq, které během následujících týdnů začnou přicházet do prodeje, budou vůbec posledními nově zkonstruovanými modely mladoboleslavské značky. Ve vývojovém oddělení značky se už pracuje pouze na nových elektromobilech, jen část specialistů připravuje modernizace stávajících vozů...
Ještě tři světové premiéry připravuje na letošní rok mladoboleslavská značka Škoda. Pouze při jedné z nich se však odtajní zbrusu nový model v portfoliu automobilky.

Bude jím nový elektromobil s obchodním označením Elroq. Velikostí a určením pro středně velké rodiny se stane jakýmsi duchovním nástupcem sportovně-užitkového vozu Karoq. Ten se vyrábí od roku 2018 (tehdy nahradil vůz Yeti) a modernizací prošel již před třemi lety. Zřejmě se oba modely ještě nějakou dobu budou vyrábět souběžně, ale dny tohoto typu se nepochybně krátí.

Elroq se předvede v září
Elroq bude odtajněn při slavnostní akci v polovině září. Vyplývá to z plánu akcí, který představitelé značky zveřejnili během mezinárodní jízdní prezentace vozu Kodiaq.

V současnosti je zatím přísně utajována jak podoba tohoto vozu, tak i veškerá technická data. Nicméně, je jisté, že vůz je zkonstruován na technickém základě speciální elektromobilní platformy MEB. Pravděpodobně tak bude největší kapacita baterie na úrovni 77 kWh.

Zajímavostí na bílém exempláři jsou diody svítící v masce chladiče., zdroj: Se svolením Škoda Auto


Při dalších dvou akcích Škody se odtajní vzhled výbavového stupně Sportline u modelu Superb a vizáž a technické parametry Kodiaqu RS. První z nich je plánována již na závěr srpna, druhá na prosinec.

Pro motoristické novináře ale tiskové oddělení Škody Auto připravuje ještě další události. Zhruba za měsíc tak budeme moci informovat o jízdních dojmech s modernizovanou verzí Octavie. Samostatnou dynamickou prezentaci připravila Škoda pro model Octavia RS na polovinu září. Mezitím v období letních prázdnin se pak odborní žurnalisté svezou s novou generací limuzíny Škoda Superb.

Levný elektromobil až příští rok
Kalendář akcí pro příští rok zatím ještě veřejný není. Nicméně, jelikož od představení současné čtvrté generace Fabie uplynou v květnu příštího roku čtyři roky, dá se někdy kolem tohoto data očekávat odtajnění modernizované verze. Škoda totiž, až na malé výjimky dodržuje sedmiletý cyklus obměny generací svých vozů a zpravidla po čtyřech letech přichází čas na facelift.

Také bychom někdy v příštím roce měli vidět finální vzhled dostupné malé elektrické Škody Epiq. A možná přijde i nějaké další překvapení...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
GSX1100G, 18.04.2024 05:49
Přeju Škodovce hodně úspěchů, ale co vím jistě je to, že dalším vozidlem v naší garáži již zcela jistě nebude.
David V, 26.04.2024 11:36
Náhodou, elektromobily jsou super úsporné. U nás ve firmě rozjeli tuhle "zelenou" elektropolitiku a pár asi technicky méně zdatných si je nakoupilo a významně klesl počet dalekých služebních cest. Jezdí se tam, co se dá zvládnout na jedno nabití, a protože máme pobočky 350 a 500 km, MS Teams se ukázal jako efektivní nástroj
Dálky teď jezdí jen majitelé klasiky, hybridů nebo plug-in hybridů, na které ještě nedošla s výměnou řada. Chudáci, je mi jich líto.
A za další vtipnou historku považuji stěžování majitelů plug-in hybridů na fakt, že při dálkové trase a využívání potenciálu auta (350 koní+) úplně nejezdí za deklarovanou spotřebu na prvních 100 km, ale spíše za dvojciferná čísla. Fyziku prostě neokecáš...
Škoda, míval jsem ten automobilový svět rád...
vstoupit do diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů