Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Omlazená Mazda 6 dostane přece jen turbomotor. Prý nabídne „krouťák“ jako V8

Naše téma
Daniel Fuglevič | 16.11.2017
další 4 fotky
První pohled na modernizovanou Mazdu 6. | foto: Mazda
Doteď se Mazda u současné generace modelu 6 v benzinové konfiguraci držela zuby nehty svých atmosférických motorů a od veřejnosti si díky tomu vysloužila chválu. Nyní to vypadá, že s přicházející modernizací však dá „šestka“ turbodmychadlu přece jen šanci.   
Pro rok 2018 totiž Mazda plánuje omlazení svého oblíbeného sedanu a kromě lehce vylepšeného designu přijde i nová vrcholná motorizace.

Do nabídky tak bude přidán nový 2,5litrový benzinový čtyřválec Skyactiv-G přeplňovaný turbodmychadlem. Pro snížení emisí CO2 a nižší spotřebu pak bude vybaven systémem odpojení jednoho válce.

Prozatím neznáme podrobnosti o výkonu, nicméně automobilka zmiňuje, že točivým momentem se přeplňovaný čtyřválec klidně vyrovná průměrnému čtyřlitrovému osmiválci.

Tento motor se přitom již používá ve velkém SUV CX-9, které ovšem v Evropě není v prodeji. Pod jeho kapotou má agregát 230 koní (169 kW) a 420 Nm točivého momentu.

Otázkou tak nakonec zůstává, zda se tato motorizace vůbec objeví i v evropské nabídce modernizované Mazdy 6. Podle informací magazínu Autocar se již například ví, že do Velké Británie se tento motor nedostane.

Kromě toho se v rámci omlazení dočkáme menších změn na přídi vozu s upravenými světlomety a novou maskou po vzoru CX-5. Uvnitř pak čekejme zjednodušený středový panel, nové ovladače pro klimatizaci a také nabídku vyspělých asistenčních systémů.

Omlazená Mazda 6 bude mít premiéru před začátkem autosalonu v Los Angeles na konci listopadu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů