Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Range Rover dorazil do Česka. Prozkoumali jsme také "tajná" zadní světla

Naše téma
Radek Pecák | 08.12.2021
dalších 22 fotek
Vůz se novinářům ukázal v největším tuzemském dealerství Land Roveru | foto: Radek Pecák
Pátá generace vozu Range Rover již dorazila k českým obchodníkům značky Land Rover.
Mnoho zajímavých technických řešení nabízí luxusní SUV, které již od roku 1970 nabízí svým zákazníkům britská automobilka Land Rover. 

Například jsem byl velmi zvědav na to, jak v reálu svítí zadní světlomety. Ty jsou totiž na statických fotografiích této novinky ukryty v černém lemování víka zavazadlového prostoru a zadních blatníků.

Jak můžete vidět také na našem snímku, koncová a brzdová světla se rozsvěcují ve svisle orientovaném černém pásu, zatímco směrová světla svítí v lince vodorovné.

Takto se rozsvítí v klidu skrytá zadní světla, zdroj: Radek Pecák


Teprve poté, co jsem vedle sebe mohl spatřit exemplář ze čtvrté a nynější nastupující páté generace jsem si povšiml, jak výrazněji je nyní skloněné čelní sklo. Také sřecha se teď směrem dozadu svažuje o hodně více než dosud.

Dozadu se přesto (ve verzi s prodlouženým rozvorem) vejde také třetí řada sedaček. Má pochopitelně elektrické ovládání a díky tomu trvá vzpřímení nebo naopak složení sedaček pouhých osm sekund.

Do terénu na piknik...
Vzadu je k dispozici piknikové sezení, zdroj: Radek Pecák


Spodní část rozdělených zadních dveří může posloužit také jako sedačka pro piknik v přírodě. Za zády pak můžou mít cestující ještě jakýsi odkládací stolek.

Na cesty mimo zpevněný terén je nový Range Rover samozřejmě navýsost vhodným dopravním prostředkem. Předurčuje ho k tomu například světlá výška až 295 milimetrů nebo schopnosti přebrodit 900 milimetrů hlubokou vodu.

Zákazníci můžou v případě nového Range Roveru vybírat z pěti výbavových stupňů a čtyř pohonných jednotek. Zcela klasickou konstrukci má pouze zážehový osmiválec. Ten je také nejvýkonnější - nabídne až 530 koní.

Další agregáty jsou pak již elektrifkované. Až sto kilometrů jízdy bez místních emisí CO2 bude možné absolovovat s plug-in hybridem, jehož součástí je také zážehový třílitrový šestiválec. Dohromady ústrojí disponuje výkonem 510 koní. Vysokonapěťovou trakční baterii s kapacitou přes 30 kWh lze dobíjet také u stojanů s rychlým nabíjením výkonem až 50 kW.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů