Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Range Rover odhalen se všemi detaily: Umí zatáčet všemi koly

Naše téma
Radek Pecák | 27.10.2021
dalších 21 fotek
Range Rover 2021 | foto: Land Rover
Land Rover připravil pro vůz poměrně širokou škálu pohonů. Včetně plug-in hybridů se stejně velkou baterií, jako mají malé městské elektromobily.
Ve verzích pro čtyři, pět, případně sedm cestujících se bude nabízet nová generace kultovního luxusního SUV Range Rover. Zmíněných sedm sedaček se samozřejmě vztahuje k variantě s prodlouženým rozvorem.

Auto si můžete podrobně prohlédnout v naší fotogalerii.

Design působí ještě "čistěji" a zaobleněji než u končící generace. Vše je samozřejmě také důsledkem snahy o co nejmenší aerodynamický odpor. Jeho koeficient je na SUV poměrně zajímavých Cx 0,30.

Konstruktéři se také zaměřili na vylepšení jízdních vlastností. Použili proto zadní pětiprvkovou nápravu, vzduchové odpružení a elektronicky řízené stabilizátory. Značka uvádí, že vůči pohybům karosérie můžou v opačném směru působit točivým momentem až 1400 Nm.

Systémy řízení podvozku spolupracují také s navigací a dalšími elektronickými čidly, což umožňuje předem připravit odpružení na blížící se podmínky na cestě.

Auto má také systém natáčení zadních kol. Ty se můžou odchýlit od přímého směru až o 7,3 stupně. Vůz se pak zvládne otočit kolem své podélné osy v kruhu s průměrem 11 metrů.

Pro evropské zákazníky budou v nabídce tři zážehové, tři vznětové a dvě plug-in hybridní pohonné jednotky. Plug-in hybridy kombinují třílitrový zážehový šestiválec s elektromotorem, který má výkon 141 koní integrovaným do převodovky. Vůz si bere v elektrickém módu z baterie, která má využitelnou kapacitu 31,8 kWh. V režimu WLTP by pak vůz bez vypouštění emisí mohl ujet 100 kilometrů, v reálném životě to samozřejmě bude o několik desítek méně. Auto umí v této motorizaci zrychlovat z nuly na stovku během 5,6 sekundy.

Reproduktory v hlavových opěrkách...
Ještě působivější výkony samozřejmě nabídne osmiválec 4,4 s 523 koňskými silami. Všechny nové Range Rovery budou samozřejmě disponovat pohonem všech kol. V sériové výbavě je také uzávěrka zadního diferenciálu.

Uvnitř naleznou zákazníci multimediální displej s úhlopříčkou 13,1 palce. Místo klasického přístrojového štítu je před volantem umístěna další obrazovka - s 13,7 palce velkou úhlopříčkou.

Rovněž dozadu lze umístit další tři displeje - dva pro zábavní systém a třetí (v případě montáže dvojice luxusních sedaček) pro ovládání komfortních funkcí vozu.

Do vozu si lze objednat také hudební systém Meridian s výkonem 1600 Wattů. Obsahuje také čtyři dvojice reproduktorů zabudované do hlavových opěrek. Ty pak umožňují vytvořit pocit, jaký mají lidé při použití špičkových sluchátek.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů