Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nový Juke se ukáže během několika málo týdnů

Naše téma
Jiří Švamberk | 29.08.2018
nový Juke | foto: Nissan
Designově bude stejně nekonformní, jako jeho první generace.
Šéfdesignér Nissanu se nechal slyšet, že práce na druhé generaci Nissanu Juke jsou v plném proudu a první nástřel toho, jak bude vypadat, bychom měli očekávat v horizontu několika týdnů. Produkční verze se ukáže nejspíš na pařížském autosalonu. Nový Nissan Juke vzniká v Londýně pod rukama lidí z týmu Alfonsa Labaisa a prý není podobný žádnému současnému nissanu.

Představení nového Juke bylo v předchozích letech ohlášeno už několikrát, ale z dosud nezveřejněných důvodů se tak nikdy nestalo. Přitom informace do světa pustila samotná automobilka. Nyní to vypadá na hotovou věc.  

I když tomu v počátku nic nenasvědčovalo, Juke je i přes svůj nekonformní vzhled v Evropě nesmírně populární a prodává se jako teplé housky na krámě. Úspěch tohoto modelu je pro evropský Nissan velmi důležitý. Možná proto vedení automiblky avizované představení druhé generace někoikrát odložilo.

Nový Nissan Juke vznikne na prodloužené V platformě, kterou Nissan sdílí s Mitsubishi a Renaultem.   Co se motorů týče, Nissan plánuje nabídnout downsizingový tříválec 0,9 a také 1,2litrový čtyřválec. V případě vznětových motorů pak dobře známý 1,5 dCi. Výroba druhé generace začne počátkem roku 2019.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů