Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Také Auto Union Type C je z Lega. Možná se dostane do výroby

Naše téma
Jan Markovič | 22.02.2019
dalších 5 fotek
Auto Union Type C z Lega | foto: Lego Ideas
Detailní model v poměru 1:8 představuje závodní speciál Auto Union Type C z roku 1936.
Se zajímavými modely ze stavebnice Lego se v poslední době opravdu takříkajíc roztrhl pytel. Kromě Bugatti Veyron v životní velikosti se z plastových kostek objevila také další auta, jako nedávno Volkswagen T2 Camper Van. Tahle novinka ale možná míří do produkce, protože jde o klasický model ve velikosti 1:8.

Jeho autor Alexandre Rossier ztvárnil závodní speciál Auto Union Type C z roku 1936. Jde o legendární auto, které ve své době šokovalo výkonem. Díky šestnáctiválcovému motoru dokázalo produkovat tehdy strašidelný výkon 520 koní. Motor byl přitom umístěn uprostřed, tedy za zády pilota.

Jeho model z Lega je propracovaný do posledního detailu. Nejenže jde sundat karoserii a motor si prohlédnout, ale auto má funkční řízení, podrobně zpracovaný kokpit včetně dobového volantu a odnímatelný kryt přídě.

Rossier strávil stavbou vozu celkem 50 hodin. Použil přitom 2300 kostek. Pak své dílo nahrál na stránku Lego Ideas, která slouží jako líheň zajímavých stavebnic. Pokud se mu podaří sehnat dostatečnou podporu (minimálně 10 tisíc hlasů od fanoušků), půjde stavebnice před porotu, kde se rozhodne, zda se opravdu dostane do výroby.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů