Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen T2 z kostek LEGO vznikl za pouhých šest týdnů

Naše téma
Radek Pecák | 18.02.2019
Volkswagen T2 z kostek Lego | foto: Volkswagen
Model kempovací varianty Transporteru druhé generace budou moci spatřit návštěvníci veletrhu cestovního ruchu v Mnichově do 24. února.
Také speciální počítačové 3D programy využili dva zkušení stavitelé modelu LEGO k tomu, aby za pouhých šest týdnů ze 400 tisíc kostek známé stavebnice sestavili Transporter T2. Jako vzor posloužila obytná verze modelu T2a, která se vyráběla v letech 1967 až 1971. Dnes je považována za téměř kultovní typ automobilu.

Jako problém se ukázal neodstatek průhledných kostek pro okna. Dodavateli jich chybělo ve skladu 20 000. Nakonec se ale je podařilo sehnat včas.

Vůz má na délku více než pět metrů, vnější šířka činí 1,9 metru a výška dosahuje dvou metrů. S vyklopenou střechou pak tři metry. Uvnitř se nachází jak vybavená kuchyňka, tak repliky dobového vybavení.

Celková hmotnost modelu dosahuje 700 kilogramů, což je poměrně málo, vzhledem k tomu, že se musela dostatečně dimenzovat například tuhost bočních stěn a oken. Oříškem při stavbě byla takjé konstrukce posuvných dveří, vnitřního vybavení a výklopné střechy Westfalia.

Jak tento model, tak i reálná kempovací vozidla značky Volkswagen budou vystavena od 20. do 24. února na veletrhu cestovního ruchu f.re.e v Mnichově.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů