Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nadšenec dráždí sousedy netradičním strojem na parkovišti. Má tam tank

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.10.2017
Buzbeeho tank Sherman zaparkovaný na ulici. | foto: youtube.com
Když si před svůj dům v luxusní čtvrti zaparkujete historický tank, určitě to zvedne vlnu pozornosti. Jistý americký advokát a majitel tanku však nečekal, že přímo rozzuří družstvo majitelů domů v místě bydliště a vyfasuje stížnost na svou osobu.
Tony Buzbee je úspěšný advokát, který si splnil sen a koupil si historický tank Sherman z druhé světové války. Kus historické techniky ho vyšel na v přepočtu asi 13,2 milionu korun a na jeho převoz z Evropy do svého bydliště v texaském Houstonu čekal celý rok.

Že se nejedná o kopii či pouhou hračku šíleného milionáře dokazuje fakt, že tento tank má opravdovou historickou hodnotu. Prvně byl nasazen při vylodění v Normandii, poté se podílel na osvobození Paříže a nakonec pomáhal ukončit válku přímo v Berlíně. Po válečném tažení byl dále rozsáhle renovován.

Buzbee se alespoň na čas rozhodl tank zaparkovat přímo na ulici před jeho domem. Přestože se ale tank stal atrakcí pro kolemjdoucí a zbytek rezidentů luxusní čtvrti si jeho přítomnost pochvaluje, sdružení majitelů domů (HOA) kolem ulice River Oaks Boulevard podalo na Buzbeeho stížnost.

Dle rozhořčených členů sdružení by měl tank co nejdříve z ulice zmizet, jelikož má být problémem z bezpečnostního hlediska, má bránit provozu na ulici a u sousedů prý vyvolává obavy.

Jak už ale bylo řečeno, většina obyvatel čtvrti proti tanku nic nemá a dokonce obdivuje jeho historickou hodnotu pro společnost.

Co se týče bezpečí a bránění provozu na silnici, americký Sherman není zrovna největším vojenským strojem této kategorie, a u krajnice nezabírá o nic více místa než ostatní zaparkované automobily, přičemž je navíc obestaven dopravními kužely.

Sdružení tedy proti tanku vlastně nemá žádný pádný argument a jeho odstranění si nemůže žádným způsobem vynutit ani u vyšších autorit. Buzbee totiž jakožto úspěšný advokát zná právo a ví, že zaparkovaným tankem neporušuje žádný zákon.

Stížnost je přitom zbytečná i díky tomu, že Buzbee plánuje tank do dvou týdnů stejně převézt na svůj ranč na jihu Texasu, takže současné umístění na ulici je pouze dočasné.

Zajímavého sporu se chytila i lokální televizní stanice, které advokát situaci okomentoval následovně. „Jejich problémem je, že se situací nemohou nic dělat. Můžou dát tanku klidně pokutu, můžou se ho pokusit odtáhnout, ale pravdou je, že dokud se já nerozhodnu, tank zůstane na svém místě,“ prohlásil Buzbee.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů