Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Zmatený autobusák s pasažéry uvízl na přejezdu. Měl z pekla štěstí

Naše téma
Daniel Fuglevič | 03.10.2017
Tento střet vlaku s autobusem dopadl naštěstí bez zranění. | foto: youtube.com
Uvíznutí auta na železničním přejezdu je jedna ze situací na silnici, která ne často dopadne šťastným koncem. Polský autobusák měl však obrovské štěstí, že se jemu ani pasažérům po střetu s vlakem nic nestalo. Z jeho zmateného počínání jde totiž hlava kolem.
Nehoda, která se naštěstí obešla bez zranění, se udála 26. září kousek od polského letiště Varšava-Modlin. Řidič autobusu tam po zjevném přehlédnutí signalizace přejezdu a padajících závor zůstal stát zadní částí vozidla na kolejích.

Nejpodivnější ale není ani tak úplná ignorace signalizace a první spuštěné závory, ale řidičovy reakce poté. Jakmile totiž řidič autobusu s celkem 40 pasažéry stihl vjet na přejezd ve chvíli, kdy tam neměl co dělat, teprve pak začala série ještě horších rozhodnutí.

Kdyby si řidič svou chybu zavčasu uvědomil, z videa je zřejmé, že by stihl železniční přejezd a druhou padající závoru úplně projet a vozidlo i pasažéry dostat do bezpečí. Místo toho autobusák zastaví před druhou závorou a zůstane stát části vozu na kolejích.

Ani poté si však řidič neuvědomil, do jakého nebezpečí dostal sebe a lidi, za něž je zodpovědný. Nenásleduje tak okamžitá evakuace pasažérů z autobusu nebo pokus o projetí závory, ale zmatené vystoupení řidiče krouticího hlavou, který se následně snaží blížící se vlak upozornit máváním na něj. Ve vlaku je dalších 200 ohrožených lidí.

Autobus stál naštěstí pouze malou částí na kolejích a lidé v něm se po uvědomění situace dali ještě před nárazem rychle na útěk. Nikdo z autobusu ani vlaku nakonec nebyl zraněn.

Následkem střetu přitom autobus dokázal vcelku jednoduše strhnout závoru před ním. Řidič by tak závoru dokázal prorazit. Právě tento způsob uníku ze situace radí jak policie, tak výrobci zabezpečovacích zařízení. Závory jsou totiž k případnému projetí uzpůsobeny.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů