Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Speciální bohoslužba: motorkářské helmy v kostele pokropila svěcená voda

Naše téma
Romana Netolická | 17.04.2024
dalších 16 fotek
Motožehnání patří k tradicím vyznavačů silných strojů. O víkendu se ho zúčastnilo 120 motorek a sedm tříkolek. | foto: Karel Dvořák
Šťastný návrat. Takové požehnání dal arciděkan Jan Šlégr více než 120 motorkářům, kteří se zúčastnili takzvaného motožehnání v hlavním kostele Nanebevzetí Panny Marie v Chrudimi. Po bohoslužbě se kolona motorkářů vydala na spanilou jízdu Dříteče.
Někteří motorkáři vážili na bohoslužbu v Chrudimi poměrně dlouhou cestu. Dorazili lidé z Olomouce, Brna, Kolína a jiných vzdálených měst. Jak řekl hlavní pořadatel motožehnání Michal Horkel z Motoparty Chrudim, účastníci každoročně přibývají.

Motožehnání se zúčastnili motorkáři z celé republiky:

Kromě arciděkana Jana Šlégra, který svěcenou vodou skropil helmy vyrovnané uprostřed svatostánku na červeném koberci, přivítal účastníky bohoslužby i starosta města František Pilný. To ještě netušil, že pro něj Motoparta připravila překvapení v podobě čestného členství. "Dopředu mi to neřekli a já mám velkou radost," usmál se starosta, který k diplomu dostal i členskou kšiltovku.

"Moc si vážíme toho, jak se o nás starosta zajímá. Když byl loni pohřeb Anetky, nabídl nám pomoc s organizací srazu na chrudimském letišti. Je toho víc a my si moc této vstřícnosti vážíme," vysvětlil Michal Horkel.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů