Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lehce ojetá kola pro Bugatti Veyron stojí tolik jako dvě nejdražší Škodovky

Naše téma
Jan Markovič | 31.01.2019
další 3 fotky
Kola pro Bugatti Veyron nejsou právě levnou záležitostí | foto: Bugatti
Na aukčním portálu eBay se objevila neodolatelná nabídka. Tedy pokud vám v garáži stojí Bugatti Veyron se starými koly.
Provozovat Bugatti Veyron není vůbec levná záležitost. U benzinek se platí vysoké částky vinou spotřeby čítající desítky litrů benzinu na 100 km, ale ještě mnohem více stojí pojištění, údržba a díly.

Auto potřebuje prakticky neustálý servis a součásti, které u běžných vozů vydrží třeba i roky, potřebují pravidelnou výměnu. Že cena těchto dílů není právě nízká, je asi každému jasné.

Dobrým příkladem jsou kola. Bugatti tvrdí, že pneumatiky je nutné měnit po ujetí zhruba čtyř tisíc kilometrů. Pokud se rozhodnete vydat k maximální rychlosti přesahující 400 km/h, pak jsou pláště Michelin Pilot Sport 2s, které byly speciálně vyvinuté jen pro toto auto, odepsané za pouhých 15 minut jízdy. Samotné disky by se pak měly měnit jednou za dvě výměny pneumatik. Gumy je nutné také měnit jednou za pět let, pokud se v vozem vůbec nejezdí.

Proto by mohla majiteli tohoto náročného vozu přijít vhod nabídka, která se před nedávnem objevila na aukčním portálu eBay. Někdo tam prodává lehce ojetý set čtyř disků a pneumatik za velmi zajímavou cenu. Chce za ně 100 tisíc dolarů, tedy skoro dva a čtvrt milionu korun. Pro srovnání: Je to zhruba tolik, kolik je třeba nechat u dealera značky Škody, když si koupíte hned dva exempláře aktuálně nejdražšího modelu mladoboleslavské automobilky, což je Kodiaq RS.

Inzerát najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů