Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Lada Xray Exclusive chce být luxusní crossover. Je to nejdražší model značky

Naše téma
Daniel Fuglevič | 28.06.2017
dalších 6 fotek
Lada Xray Exclusive. | foto: Lada
Ruská automobilka si chce také uzmout nějaký ten drobek z koláče oblíbenosti malých crossoverů. Co načala s modelem Xray, nyní rozvíjí s jeho mnohem komfortněji vybavenou verzí Exclusive.
Lada Xray minulý rok rozjela novou generaci vozů ruské automobilky a od té doby je tento malý crossover osmým nejprodávanějším vozem na tamním trhu. Auto bylo vyvíjeno ve spolupráci s koncernem Renault-Nissan a je postaveno na platformě od Dacie.

Nyní se Lada rozhodla nabídnout zákazníkům něco více a představila honosněji vybavenou variantu Xray Exclusive. Dříve fádní čalounění je nyní provedeno v béžovém odstínu, přičemž si majitelé šáhnou na kůži a alcantaru.

Části palubní desky jsou lakovány do černě lesklého odstínu a více kůže dále najdete na volantu a také opěrkách dveří. Trochu přepychovější atmosféru nakonec dotváří ambientní diodové osvětlení interiéru.

Výbava také není špatná a nabízí klimatizaci, infotainment systém s navigací, vyhřívané přední sklo, parkovací senzory, denní LED diodové osvětlení a asistenta pro rozjezd do kopce.

Pod kapotou je pro Exclusive vyhrazeny čtyřválec o objemu 1,8 litru s výkonem 122 koní (90 kW) a točivým momentem 170 Nm. Na výběr je pak pětistupňová manuální i automatická převodovka.

Novinka je vůbec nejdražší Ladou v současné nabídce automobilky. Přestože ale vyjde na v přepočtu přibližně 320 tisíc korun, nejde asi o špatnou koupi. I vzhledem k ne zrovna funkčnímu českému zastoupení značky ale neočekáváme, že bychom u nás Xray a jeho dražší variantu vídali v nějakém solidiním počtu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů