Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kytlickým hasičům koupila obec nadupaný offroad Toyota Hilux ve speciální výbavě

Naše téma
Alexandr Vanžura, Daniela Martinovská | 13.11.2023
dalších 35 fotek
Hasiči z Kytlic představili nové zásahové vozidlo. | foto: Deník/Alexandr Vanžura
Svatý Martin sice nepřinesl sníh, ale dobrovolným hasičům v Kytlicích nadělil auto. V sobotu 11. listopadu dobrovolníci slavnostně představeno zbrusu nové zásahové vozidlo, které sboru koupila obec. Jak uvedl Děčínský deník, Toyota Hilux ve speciální výbavě stála 1,6 milionu korun. 
Offroad s pohonem na všechna čtyři kola má výbavu přizpůsobenou svému účelu. „Hilux je vybaven na technické zásahy. Nemáme v něm hydraulické nářadí, protože nejsme předurčeni k zásahům u dopravních nehod. Je ale vybavený velmi kvalitním navijákem, který využijeme často,“ vysvětlil velitel kytlických hasičů Jan Havránek. 

Slavnostní představení nového zásahového vozidla: 

Jedním z nejčastějších zásahů, ke kterým dobrovolní hasiči vyjíždí, je totiž převážně během zimy vytahování aut zapadlých do příkopu. Často vyjíždí také k popadaným stromům, ve výbavě tak nechybí motorová pila.

„Auto nás vyšlo na přibližně 1,6 milionu korun," dodal velitel. Ten během slavnostní akce předal jako zástupce obce symbolický klíč od toyoty svému zástupci, zároveň je totiž v Kytlicích místostarostou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů