Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kia láká na nový cee’d úžasným konceptem. Také se vám líbí?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 31.08.2017
Koncept Kia pro_cee’d. | foto: Kia
Kia cee’d je na trhu už nějaký ten pátek, a proto korejská automobilka pomalu chystá nástupce. Nově představený koncept tak má ukazovat designový směr, kterým se nový hatchback bude ubírat. Až na to, že jako hatchback vůbec nevypadá.
Kia totiž v rámci svého nového konceptu uvádí i zcela nový typ karoserie, který nazvala „rozšířeným hot hatchem“. Ve výsledku tak vůz připomíná spíše kombi se splývavou zádí a je pouze otázkou jestli se i tyto tvary nakonec dostanou do modelové řady cee’d společně s klasickým hatchbackem a kombi.

Koncept navrhlo evropské návrhářské oddělení značky a sériovou podobu třetí generace cee’du bychom měli čekat už příští rok.

Uvedení nové karosářské varianty se může brát také jako krok vůči konkurenci, neboť Hyundai se již dříve rozhodl nabízet další variantu svého i30, a to karoserii Fastback.

Jak už to u konceptů bývá, můžeme pouze spekulovat, které prvky elegantního „rozšířeného hot hatche“ se zachovají do produkce. Například absenci B sloupků, zrcátek nebo použití zapuštěný klik dveří a širokých boků bychom moc šancí nedávali.

Lepšího pohledu na koncept automobilky Kia se nám dostane už zanedlouho. Vůz bude mít premiéru na autosalonu ve Frankfurtu 12. září.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů