Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Nová Dacia Duster se předvádí na prvních fotkách. Žádné šokující změny nečekejte

Naše téma
Daniel Fuglevič | 30.08.2017
dalších 22 fotek
Dacia Duster. | foto: Dacia
Po sedmi letech výroby dostupného rumunského SUV přichází očekávaný nástupce. Prozatím si však musíme vystačit jen s fotkami a pár informacemi. Více se totiž dozvíme až při premiéře na autosalonu ve Frankfurtu.
Proti původní generaci se design Dusteru spíše jen vyvinul. Přední maska se opticky zúžila a uvádí nové pozměněné světlomety i mřížku chladiče. Nárazník je pak vybaven stříbrnou ochranou lištou, která má být z materiálu odolného vůči poškrábání.

Podobný prvek je k nalezení i vzadu, kde jsou mimo jiné nová zadní světla a páté dveře s designovým prolisem vytvářející místo pro registrační značku. Ke všemu dostane Duster hliníkové ližiny na střeše, 17palcová kola a nový oranžový odstín karoserie Atacama Orange.

Novinka si ponechává svou původní platformu a celkové rozměry. Dacia ovšem posunula rám předního okna o 100 mm dopředu a jeho postavení je nyní o chlup strmější. Tím se má pocitově zvětšit prostor uvnitř. Bohužel fotky interiéru zatím nebyly zveřejněny.

K málu informací, jež zaručené víme, lze ještě zmínit snahu inženýrů zvýšit kvalitu zpracování a rozšíření nabídky o nové prvky výbavy. Podle automobilky bude poměrně nízké množství novinek u nového Dusteru zapříčiněno tím, že jako celek toto dostupné SUV fungovalo velmi dobře, a proto nemělo smysl věci zbytečně měnit.

Motorově se také nedá čekat nic převratného. Zřejmě se tak zůstane i u atmosférického benzínového čtyřválce o objemu 1,6 litru. Novinkou bude snad jen nová generace dieselu 1.6 dCi, pocházejícího (stejně jako všechny ostatní motory) od Renaultu. Základní provedení dostanou pohon předních kol, ty dražší potom pohon všech kol.

Více se máme dozvědět během živé premiéry na autosalonu ve Frankfurtu, tedy po 12. září.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů