Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

K přenocování třeba na vrcholu hory. I v Česku se už nabízí obytný UAZ 2206

Naše téma
Radek Pecák | 10.06.2021
UAZ 2206 Bajkal AMC | foto: Auto Max Czech
Vůz UAZ 2206 je tradičně označován jako Buchanka. Obytná verze nabídne místo pro přespání až čtyř cestovatelů. Cena vozu včetně DPH začíná na úrovni 664 950 Kč.
Nezdolný ruský automobil UAZ 2206 oslavil šedesátiny již před třemi roky. Nyní se zásluhou českého importéra začne dodávat také v obytné verzi, která je oficiálně schválena pro provoz na evropských komunikacích.

Prohlédnout si ji můžete v naší fotogalerii.

Vůz nadále pohání zážehový čtyřválec s objemem 2,7 litru, který poskytuje nejvyšší výkon 112 koňských sil. Jen spojený s pětistupňovou manuální převodovkou. Ta je doplněna redukční převodovkou.

Na silnici se točivý moment přenáší na kola zadní nápravy, ovšem mechanicky lze připojit pohon přední nápravy. Součástí standardní výbavy je také elektricky ovládaná uzávěrka zadního diferenciálu. Jubilení edice, která se poprvé představila v roce 2018, a která je stále dostupná za příplatek 31 000 Kč, pak obsahuje třeba také speciální zeleno-bílé lakování karosérie, bílé disky kol nebo vyhřívání předních sedaček.

Levnější verze jsou čtyřmístné. Cena třímístných startuje na částce 680 680 Kč.

Za příplatek pak lze obytnou Buchanku vybavit rovněž sadou záclonek, plastovým obložením interiéru, markýzou, expedičním nosičem, nezávislým topením nebo mechanickou klimatizací. Její cena je ale poměrně vysoká - 108 900 Kč.

Čekací doba přes půl roku

Kdo by chtěl na cestách více vnitřního prostoru, může si objednat dvě verze výklopných střech. Jedna z nich umožňuje také montáž spací vestavby, která obsahuje lůžko s rozměrem 1900 x 1290 milimetrů. To pak vyjde na 151 250 Kč.

V interiéru vozu posádce k dispozici úložnou skříňku, skříňku s vařičem a stolek. Pohovka v zadní části se dá přeměnit na lůžko s plochou 1900 x 1060 milimetrů.

Třímístná verze je navíc vybavena také skříňkou s dřezem, kanystrem na čerstvou vodu s čerpadlem a kanysterm na odpadní vodu. Ještě také velkou šatní skříň. 

Záruka na vůz bude poskytována buď na dva roky nebo na 100 000 kklometrů. Dodací lhůta činí šest až devět měsíců.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů