Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Je tohle tvář nové Škody Octavia? Silně se nechala inspirovat Scalou

Naše téma
Jan Markovič | 12.04.2019
Odhadovaná podoba nové Škody Octavia podle serveru Motor1.com | foto: www.motor1.com
Mladá Boleslav představí novou Octavii ještě během letošního roku. Možná bude vypadat takto.
Ne, na svět neunikly první snímky čtvrté generace nejúspěšnějšího auta mladoboleslavské automobilky. Jde o vyrenderovanou kresbu šikovného grafika pro automobilový server Motor1.com. A vypadá poměrně přesvědčivě.

Na první pohled je patrné, že si grafik půjčil příď ze Škody Scala, která právě teď na českém trhu nahrazuje odcházející Škodu Rapid. Je to logické, vždyť Škoda tvrdí, že Scala je pro ni klíčová svým designem, který má na další roky určit vzhledový směr aut z Mladé Boleslavi.

Octavii nová příď poměrně sluší. Pokud by opravdu nastoupila, znamenalo by to, že „čtyřokým“ Octaviím, které před lety vyvolaly rozporuplné reakce, odzvonilo. Na silnicích by jich tak jezdilo jen málo, i když je tento model jasným hitem. Jen za rok 2018 se ho prodalo na 388 tisíc kusů po celém světě.

Až Octavia letos přijede ve svém čtvrtém vydání, bude znovu stát na koncernové platformě MQB. Měla by být ale o něco větší a ještě prostornější než aktuální generace. V nabídce budou opět dvě karosářské varianty, tedy liftback a kombi. Samozřejmostí je paleta klasických koncernových motorů.

Zdroj: Motor1.com
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů