Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jaguar odhalil nový kombík. XF Sportbrake prý nabídne spoustu prostoru

Naše téma
Dominik Valášek | 18.06.2017
dalších 37 fotek
Jaguar XF Sportbrake. | foto: Jaguar
Jaguar doplnil svůj středně velký sedan XF o nové kombi Sportbrake. To přináší především vyšší praktičnost danou nejen zvětšeným zavazadelníkem, ale i prodlouženým rozvorem. Ten je oproti sedanu natažen o 51 mm na výsledných 2960 mm.
Pouze u bohatšího místa pro zadní pasažéry ovšem XF nekončí. Britské prémiové kombi má třeba již v základní výbavě elektricky ovladatelné víko kufru, které poskytuje přístup do prostoru pro 565 litrů zavazadel. Po sklopení sedadel lze XF Sportbrake naložit až 1700 litry.

V základní výbavě je také zadní pneumatické odpružení s automatickou regulací světlé výšky, zaručující stálé jízdní vlastnosti při libovolném zatížení. Na tažné zařízení je možno zapřáhnout až 2000 kilogramů a koule se umí elektricky schovat pod zadní nárazník.

Interiér vozu může být prosvětlen velkým panoramatickým oknem o celkové rozloze 1,6 m2, jehož sluneční clonu lze ovládat gesty, stejně jako víko kufru. O čistý vzduch v kabině se stará filtrační systém s ionizační funkcí.

Celohliníková konstrukce karoserie dramaticky snížila hmotnost celého auta. Oproti předchozí generaci je XF Sportbrake lehčí až o 198 kilogramů a pohotovostní hmotnost se pohybuje od 1660 kilogramů.

V nabídce se objeví dohromady šest motorizací, z nichž čtyři jsou dieselové a dvě benzínové. Základem většiny motorů je samozřejmě modulární motorová platforma Ingenium, tedy čtyřválcové jednotky o objemu dvou litrů, které používají stejný blok pro vznětové i zážehové varianty.

Nejslabším motorem nabídky je diesel 20d E-Performance o výkonu 163 koní (120 kW), následuje verze 20d o výkonu 180 koní (132 kW) a 25d o výkonu 240 koní (176 kW). Nejsilnějším vznětovým motorem je třílitrový šestiválec 30d o výkonu 300 koní (220 kW).

Benzínové motory jsou zastoupeny čtyřválcem 25t o výkonu 250 koní (184 kW) a nakonec i vrcholným třílitrovým šestiválcem s kompresorem pro verzi S, jehož výkon činí 380 koní (280 kW).

Předběžné ceny v Česku začínají na částce 1 216 502 korun za nejslabší verzi 20d E-Performance s manuální převodovkou. Všechny výkonnější motory jsou potom spojeny s osmistupňovým automatem a k většině lze objednávat také pohon všech kol.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů