Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Děti za volantem. Už pětiletí mohou v Ostravě řídit auto nebo třeba Tatru

Naše téma
Kateřina Součková | 14.03.2024
dalších 6 fotek
Dětská autoškola pro nejmenší a mladé řidiče v polygonu Libros, 28. února 2024, Ostrava. | foto: Deník/Lukáš Kaboň
Děti od pěti let si mohou v dětské autoškole vyzkoušet, jaké to je opravdu řídit auto. Ovšem usednout mohou také za volant Tatry nebo si vyzkoušet ovládat bagr. To vše Centru bezpečné jízdy Libros v Ostravě. Jezdí se na polygonu ve speciálně upraveném autě s pedály u spolujezdce, jako je tomu právě v autoškole. 
Dětská autoškola v Ostravě funguje o roku 2015. „Vše začíná seznámením s vozidlem, kdy společně s dítětem absolvujeme první jízdu a vysvětluji mu, jak se chovat bezpečně. Pak už mě za volantem vystřídá malý řidič a já na sedadle spolujezdce mohu ovládat auto pomocí pedálů jako v autoškole. Děti jsou z jízd opravdu nadšené a často ani nechtějí z auta odejít,“ říká vedoucí instruktor Tomáš Přibyl.

Dětská autoškola pro nejmenší a mladé řidiče v polygonu Libros:

Za volantem se střídají děti různého věku. Někteří dokážou na polygonu i překvapit. „Už jsme tady měli i takové mladé řidiče, kteří by mohli klidně vjet na běžnou vozovku a řízení by zvládali mnohem lépe než někteří dospělí,“ konstatuje instruktor řízení.

Možnost vyzkoušet si bezpečně jízdu na polygonu využívají i starší zájemci, například těsně před přihlášením do autoškoly. "Rodiče chtějí zjistit, zda mají jejich děti vůbec pro jízdu v autě vlohy nebo jestli je řízení bude bavit,“ uvedl ředitel Centra bezpečné jízdy Libros David Selc.

V rámci zážitkových jízd se děti v Librosu naučí, jak například správně držet volant nebo jak bezpečně parkovat a couvat. Malí řidiči po absolvování zážitkové jízdy na polygonu dostanou certifikát. Dospělí řidiči si zde zase mohou otestovat jízdy v nejrůznějších vozidlech od nákladních nebo závodních aut až po školu smyku.

Zážitkové jízdy v Centru bezpečné jízdy Libros trvají od patnácti do 45 minut a cena se pohybuje od 1043 korun do 2227 korun. „Děti si mohou vyzkoušet nejen jízdu v osobním automobilu, ale také v Tatře Fénix nebo mohou usednout do opravdového bagru a zkusit s ním nabírat hlínu,“ vysvětluje ředitel Centra bezpečné jízdy Libros.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů