Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bugatti Divo oficiálně!

Naše téma
Jiří Švamberk | 25.08.2018
dalších 19 fotek
foto: Bugatti
Vznikne pouze 40 kusů, každý s cenovkou téměř 6 milionů eur.
Bugatti Divo nám bylo servírováno hezky po kouscích – silueta, světla, zadní křídlo. Nyní se nám jedno z nejočekávanějších aut letošního roku představilo v celé své kráse na přehlídce krásy v Pebble Beach.

Divo je postaveno na základech Chironu, ale tvrdit, že jde o překapotovaný Chiron by byla urážka všech, kteří na tomto autě pracovali. Vpředu je zcela nová přední maska s většími nasávacími otvory, které společně s nasávacím otvorem na střeše lépe uspokojí nároky na chlazení čtyřikrát přeplňovaného 16válcového motoru, a širší přední spoiler. Díky těmto opatření Divo nejen že snáze uchladí motor, ale také má výrazně lepší přítlak. Zvětšené nasávací otvory také pomáhají chladit brzdy, přičemž každá má svůj vlastní chladicí kanál.

Mezi další změny patří přední i zadní světla a kompletně přepracovaný zadní difuzor, který nyní hostí čtveřici koncovek výfuku. Zadní spoiler funguje také jako aerodynamická brzda. Podle tiskové zprávy je o 23 % širší, než v případě Chironu a výrazně zlepšuje přítlak a brzdný účinek.

Motor je dobře známý osmilitrový W16 se čtyřmi turbodmychadly, ovšem tentokrát naladěný na 1500 koní! Oproti Chironu má však nižší maximální rychlost. Bugatti tvrdí, že jde o ostřejší, agilnější a hbitější model, takže není orientovaný na maximální rychlost v přímce. Navíc, 380 km/h je poořád zatraceně dost.

Díky tomu má Divo přepracovaný podvozek a řízení. Absence vícevrstvé zvukové izolace, méně komplikovaný audiosystém a eliminace úložných prostor ve středovém panelu a dveřích znamená společně s karbonovým krytem mezichladiče hmotnostní úsporu dalších 37 kilogramů.

Divo na okruhu zvládne přetížení 1,6 G a na okruhu Nardo je o 8 sekund rychlejší, než Chiron. Automobil pojmenovaný po francouzském závodníkovi Albertu Divo vznikne v počtu pouhých 40 kusů. Cenovku výrobce stanovil na 5,8 milionů euro…
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů