Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW zmodernizovalo elektrickou i3. Novinkou je verze i3s s vyšším výkonem

Naše téma
Daniel Fuglevič | 29.08.2017
dalších 25 fotek
BMW i3s a i3. | foto: BMW
Německá automobilka se rozhodla modernizovat elektromobil i3. Kromě stylistických prvků u standardní varianty však přichází i sportovní verze i3s, která přináší elektromotor s vyšším výkonem a také upravený podvozek. K mání je pak i nový nabíjecí kabel.
Facelift klasické i3 je vskutku pouze lehkou kosmetickou změnou, u níž si všimnete nových nárazníků, standardně dodávaných LED světlometů a nových barev karoserie. Technicky zůstává vše při starém.

Zato nově představená sportovní verze i3s jde se změnami více do hloubky. Auto nevypadá široce jen kvůli upravenému designu, ale také proto, že dostalo o 40 milimetrů širší rozchod kol společně s tužším a nižším podvozkem. K celkovému vzezření dopomáhají i nová širší 20palcová kola.

Původní elektromotor byl u i3s vyladěn na 184 koní (135 kW) a 270 Nm točivého momentu, což je proti standardní i3 nárůst o 14 koní (10 kW) a 20 Nm. Díky tomu umí sportovnější verze vyrazit z nuly na 100 km/h za 6,9 sekundy, tedy o 4 setiny rychleji. Klasická i3 má udávanou maximální rychlost 150 km/h, zatímco i3s až 160 km/h.

BMW i3s dostává i nový sportovní režim, jehož aktivací se zlepší odezva plynového pedálu a změní se nastavení posilovače řízení. Infotainment na palubní desce prošel aktualizací a nově se objevuje systém autonomní jízdy v koloně do rychlosti 60 km/h.

Stejně jako dříve bude i3 a také nová i3s nabízena i s malým benzinovým dvouválcem o výkonu 38 koní (28 kW), který prodlouží dojezd elektromobilu až o 150 km. Akumulátory přitom zůstávají v novince beze změn a mají kapacitu 33,2 kWh.

Dle nových norem pak i3s pouze na elektřinu ujede až 235 km na jedno nabití, v každodenním provozu tato hodnota klesá na přibližně 180 km.

Nakonec BMW uvádí nový příplatkový nabíjecí kabel TurboCord, který umožňuje dosáhnout energie pro dojezd 180 km za méně než tři hodiny, tedy pětkrát rychleji než u standardního kabelu.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů