Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi schytalo kritiku za záchranné lano k e-tronu, který zdolal sjezdovku

Naše téma
Jan Markovič | 20.02.2019
dalších 8 fotek
Prototyp Audi e-tron na sjezdovce | foto: Audi
Napnuté záchranné lano, pneumatiky s hřeby nebo nesprávný úhel kamery. To se nelíbilo fanouškům Audi na videu, které ukazuje schopný prototyp elektromobilu.
Když v roce 1986 Audi ukázalo video, na kterém její luxusní sedan Audi 100 vyjíždí skokanský můstek ve finské Kaipole, byla to senzace. O dva roky později záběry použilo do reklamy, která skvěle propagovala tehdy revoluční pohon všech kol quattro. Nyní se automobilka kousek rozhodla zopakovat, tentokrát s prototypem elektromobilu e-tron.

Vyrazila do rakouského Kitzbühelu, kde auto zdolalo obávaný úsek sjezdovky Streif jménem Mausefalle. Právě zde se jezdí zřejmě nejslavnější závod ve sjezdu na lyžích na světě. Tato část svahu má sklon až 85 procent a je tak vůbec její nejstrmější částí. Za volant e-tronu si sedl Mattias Ekström (nomen omen?), který je mistrem světa v rallycrossu. Na výsledné propagační video se můžete podívat zde.

Jenže reakce na kousek nejsou právě takové, jaké Audi zřejmě očekávalo. Pod videem na portálu YouTube, který od úterý vidělo přes 100 tisíc lidí, se začaly množit kritické komentáře. Fanouškům značky se nelíbilo hlavně lano, které je vidět na několika záběrech. Stejně tak považují za „podvádění“ pneumatiky s hřeby nebo úhel kamery, který dělá sklon sjezdovky ještě dramatičtější.

Audi nicméně neskrývá, že na sjezdovku vyjel speciálně upravený model. Lano sloužilo jako poslední záchrana, kdyby vůz na špici nedosáhl nebo by měl tendence se převrátit. Automobilka v tiskové zprávě upozorňuje, že za lano rozhodně netahala.

Mimochodem, v dobové reklamě, kterou si můžete prohlédnout na následujícím videu, je také patrný jistící mechanismus. Přece jen asi nikdo nechce sjet s autem pozadu ze skokanského můstku.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů