Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi začíná nabízet svůj první elektromobil. Cena se pod 2 miliony nevtěsnala

Naše téma
Radek Pecák | 06.02.2019
dalších 18 fotek
Audi e-tron | foto: Audi
Automobil bude mít ve standardní výbavě i adaptivní pneumatické odpružení všech kol.
Na částku 2 094 900 Kč stanovilo tuzemské zastoupení Audi základní cenu svého prvního elektromobilu e-tron. Verze s označením 55 quattro má maximální výkon 300 kW, maximální rychlost 200 kilometrů v hodině, pohon všech kol a spotřebu změřenou podle nového cyklu WLTP v rozmezí 22,6 - 26,1 kWh/100 kilometrů. To postačí na jedno nabití baterie na akční rádius 359 - 417 kilometrů.

Základní výbava tohoto luxusního elektromobilu ani nemůže být špatná. Zákazník za tuto sumu dostane vůz vybavený devatenáctipalcovými koly z lehkých slin, dvouzónovou klimatizací, adaptivním pneumatickým podvozkem, parkovacími senzory vpředu i vzadu, multimediálním systémem s deseti reproduktory a zabudovanou navigací, digitálním přístrojovým štítem, LED předními světlomety, tempomatem a vestavěnou nabíječkou s výkonem 11 kW.

Kromě toho bude mít navíc řidič tohoto vozu k dispozici plejádu elektronickch asistentů, například pro udržení vozu ve zvoleném jízdním pruhu.

Navíc Audi na tento vůz poskytuje osmiletou záruku baterii, čtyřletou na celý vůz a pětiletý servisní balíček.

V případě zájmu lze mít vůz vybavený například vnějšími kamerami místo klasických zpětných zrcátek. Ta to se připlácí necelých 37 tisíc Kč. Vůz může mít třeba i tažné zařízení (za 19 tisíc) druhou nabíjecí zásuvku (za 11 tisíc Kč), sedačky s vyhříváním a odvětráváním, head-up displej (33 tisíc) a spoustu dalších prvků, které nabízejí klasické luxusní vozy této značky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů