0
zpět
 

diskuze k tématu: skoro nové MPV, kombi nebo ojeté A6?

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 07.03.2013 10:55, skoro nové MPV, kombi nebo ojeté A6?
Dobrý den, moc by se mi hodil Váš názor. Vybírám auto s tím, že:
-mám cca 450.000 Kč
-potřebuji něco na pohodlné cesty se čtyřčlennou rodinou na dovolenou (cca 3x ročně větší vzdálenost, Chorvatsko, Itálie apod.)
-zbytek roku projezd jen cca 15-20 km denně (do práce a zpět)
-chci něco, co nebudu muset rozsáhle opravovat, servisovat
-ideálně s co největším pohodlím (adaptivní světlomety, tempomat, automat, navigace, kůže apod.), ale primární jsou jízdní vlastnosti a spolehlivost.

= původně jsem se díval po MPV (C-Max, Galaxy, Sharan), ale pocitově v nich není jízda moc dobrá a navíc nepotřebujeme zas TOLIK prostoru, kombi nám úplně stačí
= pocitově se mi líbí jízdními vlastnostmi i komfortem A6 Avant, kterou z 2009 seženu v plné výbavě a kůži za podobnou cenu jako zánovní C-Max a má nepopsatelně vyšší komfort jízdy

= vím, že si to musím rozhodnout sám, jde mi o názor.... klonili byste se spíše k pohodlnému staršímu kombi vyšší třídy s prověřeným motorem nebo k zánovnímu MPV, které bude mít najeto méně, horší komfort, ale zase novější motor apod.?

Nebo byste volili nějakou úplně jinou variantu?

Díky za odpověď.
Michal Kuba
reagovat
David V
počet příspěvků2054
datum registrace16.05.2007
Čtvrtek 07.03.2013 11:17, RE: skoro nové MPV, kombi nebo ojeté A6?
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den, moc by se mi hodil Váš názor. Vybírám auto s tím, že:-mám cca 450.000 Kč-potřebuji něco na pohodlné cesty se čtyřčlennou rodinou na dovolenou (cca 3x ročně větší vzdálenost, Chorvatsko, Itálie apod.)-zbytek roku projezd jen cca 15-20 km denně (do práce a zpět)-chci něco, co nebudu muset rozsáhle opravovat, servisovat-ideálně s co největším pohodlím (adaptivní světlomety, tempomat, automat, navigace, kůže apod.), ale primární jsou jízdní vlastnosti a spolehlivost.= původně jsem se díval po MPV (C-Max, Galaxy, Sharan), ale pocitově v nich není jízda moc dobrá a navíc nepotřebujeme zas TOLIK prostoru, kombi nám úplně stačí= pocitově se mi líbí jízdními vlastnostmi i komfortem A6 Avant, kterou z 2009 seženu v plné výbavě a kůži za podobnou cenu jako zánovní C-Max a má nepopsatelně vyšší komfort jízdy= vím, že si to musím rozhodnout sám, jde mi o názor.... klonili byste se spíše k pohodlnému staršímu kombi vyšší třídy s prověřeným motorem nebo k zánovnímu MPV, které bude mít najeto méně, horší komfort, ale zase novější motor apod.?Nebo byste volili nějakou úplně jinou variantu?Díky za odpověď.Michal Kuba


Do práce a z5 doporučuji postaršího benzínového Focuse (kdyžtak kombi) a na dovolenou letět nebo si pohodlné auto půjčit. Nebudete se o nic muset starat a ještě Vám fůra peněz zbyde.
A ještě bych Chorvastko a Itálii vyměnil za Řecko či Kanáry, protože peníze na to zbydou. Doporučuji například ostrov Tenerife a můžete si vybrat mezi pustější vyprahlou pozvolnější jižní částí nebo zalesněným úrodným strmým severem.
reagovat
Michal K.
počet příspěvků1
datum registrace07.03.2013
Čtvrtek 07.03.2013 11:40, doplnění...
Ještě doplním k tomu úvodu - těch delších cest (hlavně po Čechách) bude samozřejmě víc, často jezdíme různě po příbuzných nebo na různá školení, semináře apod.
jen cca 3x ročně bude ta dovolená s delším projezdem.

Focus není špatný nápad, ale přijde mi malý :) - tím, že nepotřebujeme "zas tolik" prostoru, jsem myslel např. Sharana. Máme teď Octavii Kombi a občas máme problém se tam naskládat... omlouvám se za nejasnosti. Každopádně moc díky za tip i na dovolenou :)
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 04.04.2013 21:49, Re:
Dobrý den. Pokud jste nebyl se svezením ve vozech MPV spokojen, myslím si, že s ojetým Audi A6 Avant z roku byste neměl udělat chybu. Vůz nabídne vysoký komfort cestování,bohatou výbavu a výborné jízdní vlastnosti. Je ale potřeba mít na paměti, že se jedná o vůz vyšší střední třídy, což znamená vyšší ceny náhradních dílů.
reagovat
Reno
počet příspěvků1352
datum registrace30.03.2010
Pátek 19.04.2013 07:47, RE: skoro nové MPV, kombi nebo ojeté A6?
nepřihlášený uživatel napsal:
Dobrý den, moc by se mi hodil Váš názor. Vybírám auto s tím, že: -mám cca 450.000 Kč -potřebuji něco na pohodlné cesty se čtyřčlennou rodinou na dovolenou (cca 3x ročně větší vzdálenost, Chorvatsko, Itálie apod.) -zbytek roku projezd jen cca 15-20 km denně (do práce a zpět) -chci něco, co nebudu muset rozsáhle opravovat, servisovat -ideálně s co největším pohodlím (adaptivní světlomety, tempomat, automat, navigace, kůže apod.), ale primární jsou jízdní vlastnosti a spolehlivost. = původně jsem se díval po MPV (C-Max, Galaxy, Sharan), ale pocitově v nich není jízda moc dobrá a navíc nepotřebujeme zas TOLIK prostoru, kombi nám úplně stačí = pocitově se mi líbí jízdními vlastnostmi i komfortem A6 Avant, kterou z 2009 seženu v plné výbavě a kůži za podobnou cenu jako zánovní C-Max a má nepopsatelně vyšší komfort jízdy = vím, že si to musím rozhodnout sám, jde mi o názor.... klonili byste se spíše k pohodlnému staršímu kombi vyšší třídy s prověřeným motorem nebo k zánovnímu MPV, které bude mít najeto méně, horší komfort, ale zase novější motor apod.? Nebo byste volili nějakou úplně jinou variantu? Díky za odpověď. Michal Kuba


A co takhle koupit zánovní Mondeo? Vybral bych si z obou směrů to nejlepší, z Audiny ponaučení, že klasické auto je vždycky lepší volba než autobus, z autobusu bych si vzal to, že u nového auta nebudou nikdy takové náklady jako u ojeté "prémie"...

reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Pátek 19.04.2013 08:44, Nové vs. ojeté
V tomto případě se nabízí otázka, zda zvolit nové auto. Třeba si počkat na předváděcí Octavii combi s novým 1,4 TSI (je v ní víc místa než v O2, motor má zpátky řemenové rozvody a další vylepšení, tak už snad bude Ok, protože jinak jede opravdu moc pěkně) s prostřední výbavou, či něco jiného nového. Nebo jít do ojeté A6. Za ty peníze se dá sehnat pěkná A6 Avant s 2,0 TFSI s manuálem. Tuto variantu můžu s klidným svědomím doporučit. Další už jsou s otazníkem. Ještě snad 2,7 TDI. A6 třetí generace je celkově povedené auto, ale je to prémiovka, takže je třeba počítat s vyšší cenou některých ND. Záleží na prioritách. Pokud chci jezdit v něčem pořádném a dopřát si, i za cenu větších investic, koupím si prémiovku. Pokud mám auto jen na přepravu z bodu A do bodu B, nic víc od něj nečekám, hlavně ať do toho nervu peníze, raději novější obyčku.
reagovat
Citroenak
počet příspěvků724
datum registrace13.04.2012
Pátek 19.04.2013 09:42, Citroen C5
Po precitani poziadaviek, co mate od auta, by som prave vam urcite odporucil aspon si vyskusat Citroen C5 tourer. Nevyhodu v nom vidim iba v mensom kufri ako mal predchodca a v nespolahlivych benzinovych motoroch 1.6 (s aj bez turba), inak by sa mal perfektne hodit k vasmu stylu. Auto vyzera dobre, je plne komfortnej vybavy vsetkeho druhu, je zamerane primarne na jazdu z rodinou (ziadne pretekarske auto, len plavba krajinou), ma vyborne naftove motory a v neposlednom rade bude udrzba lacnejsia ako na Audi A6. A ak nebolo burane, tak pri normalnych intervaloch vymeny naplni a filtrov (min. vyrobcom doporucovane /2, to ale plati o vsetkych dnesnych autach) a rozumnom zaobchadzani sa budete iba vozit. Z naftovych motorov odporucam 2.0HDI alebo 2.2HDI bi-turbo. Benzin asi len 3.0i, ktory ale u nas neponukaju(neviem ako u vas), takze len doviest. 2.0i uz C5 III nestiha a citit to na spotrebe. Vyhoda benzinov je, ze sa bez problemov daju prerobit na plyn.
reagovat
mikelight
počet příspěvků34
datum registrace01.08.2010
Pátek 19.04.2013 10:32, RE: skoro nové MPV, kombi nebo ojeté A6?
Ja bych si dovolil navrhnout Accorda Combi posledni generace - take vzhledove povedene auto, neplatite navic za image znacky, nikdo vam ho nebude zavidet, muzete klidne spat skrz zlodeje a s benzinovym 2.0, nebo i 2.4 to bude velmi velmi spolehlive auto s rozumnou spotrebou.
reagovat
hanzbosch
počet příspěvků1
datum registrace18.09.2012
Pátek 19.04.2013 10:51, A co S-Max
Za takovou cenu koupíte S-max v nejvyšší výbavě Titanium S a budete mít kočár se kterým můžete na dovolenou i do práce.
reagovat
Pepe
počet příspěvků1133
datum registrace09.05.2007
Pátek 19.04.2013 11:30, RE: A co S-Max
hanzbosch napsal:
Za takovou cenu koupíte S-max v nejvyšší výbavě Titanium S a budete mít kočár se kterým můžete na dovolenou i do práce.


Taky bych viděl SMax jako dobrej mix pohodlí, prostornosti i "zábavy" za volantem. Sice v autě trávím tolik času, že dovolenou radši řeším podobně, jak uvedl David V, ale proti gustu...
reagovat
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Pátek 19.04.2013 13:32, audi vs. mpv
Na otázku zda koupit AUDI a6 nebo vůz typu MPV odpovídám: kupte BMW 5. Nezničený kus bude na údržbě levnější než AUDI, ikdyž hlas hospody dovoří zcela opačně. Píšu to proto, že si příliš nejsem jistý motorizací pro tu A6ku. Staré 2,5TDi V6 byla pomsta sama o sobě. Vydírání vaček nedostatečným mazáním, velmi drahé rozvody atd. Je na tom novější 2,7 TDi V6 lépe? A u benzínu taky spíše nic, než moc. 3,2 FSI s praskajícím řetězem... No snad jen obyčejná nafta 2.0Tdi common rail. Chápete, že u BMW tyhle problémy nejsou? (nějakou 1,6-kou vyvýjenou s pežotem nebo kým prosím neargumentovat.) Tam se prostě ještě pořád dělají motory na to aby vydržely.
Ale zpět k otázce - já osobně bych doporučil spíše velký kombík, než MPV, pokud vás doma není více jak 5.
reagovat
escorpion
počet příspěvků6
datum registrace06.04.2013
Pátek 19.04.2013 17:51, ?
Písateľ chce dobré jazdné vlastnosti aj spoľahlivosť. Sharan ani galaxy nebudú etalónom ani v jednom, skôr naopak. Audi ? Drahší VW a určite by som odporúčal vyhnúť sa multitronicu.
Tiež sa prikláňam k BMW 5. Údržba majiteľa nezruinuje. Dnes som bol na servisnej prehliadke po 120 tisíc km. Olej (6,5 l), filtre, sviečky (6 ks), geometria, nové stierače. Cena 669 eur a to je autorizovaný servis.
reagovat
ivan2
počet příspěvků118
datum registrace11.11.2010
Pátek 19.04.2013 19:57, RE: ?
escorpion napsal:
Písateľ chce dobré jazdné vlastnosti aj spoľahlivosť. Sharan ani galaxy nebudú etalónom ani v jednom, skôr naopak. Audi ? Drahší VW a určite by som odporúčal vyhnúť sa multitronicu.Tiež sa prikláňam k BMW 5. Údržba majiteľa nezruinuje. Dnes som bol na servisnej prehliadke po 120 tisíc km. Olej (6,5 l), filtre, sviečky (6 ks), geometria, nové stierače. Cena 669 eur a to je autorizovaný servis.


Mam dotaz, proč jezdit do autorizáku kvuli oleji a geometrii?
reagovat
escorpion
počet příspěvků6
datum registrace06.04.2013
Pátek 19.04.2013 21:29, RE:
A proč ne ?
Za prvé: Nepoznám spoľahlivý neautorizovaný servis, ani kamaráta servisáka nemám.
Za druhé: Pri ďalšom predaji bude vyzerať razítko z origo servisu dôverihodnejšie.
Za pár eur si rozhodne nenechám vŕtať do kolena a ani vlastný olej nenosím do servisu, aby som ušetril.
reagovat
subarák
počet příspěvků106
datum registrace22.03.2010
Sobota 20.04.2013 09:34, Můj favorit by byl Mercedes
a to kupříkladu tenhle: http://www.tipcars.com/#mercedes_benz-tridy_e/tridy-e-280-cdi-7g-tr-t-elega-14322750.html. Zbylých 80tis vrazit do důkladné kontroly a výměny všech náplní, všech načatých dílů a je minimálně na 4 roky po starostech.
reagovat
SupermanXXX
počet příspěvků12
datum registrace10.12.2008
Sobota 20.04.2013 12:30, BMW vs Audi
kolego tazatel shani A6 2009 a vy mluvíte o 2.5 tdi???
mám dva kamarády jeden má A6 3.0tdi 171KW a druhý BMW 5 tdi kolem 200kw, jelikoz do BMW nedělám ani trochu tak nevím co přesně je to za motor oba jezdí do autorizovaného servisu.

A6: má najeto 215tis km a za tu dobu když nepočítám brzdy a olej se dávalo ložisko na kole a čidlo tlaku turba, jinak bez závad. cena zmíněných věcí byla někde kolem 12tis kč

BMW5: najeto 170tis mimo udrzby měněna komfortka z důvodu pořád rozhašené elektroniky, turbodmychadlo a nějaké další věci cena dvou velkych servisu byla celkem přes 200tis kč!

děkuji nechci, návíc vozil jsem se o běma a zaprvé auto bez quattra už bych nechtěl a za druhé kvalita třeba interieru A6 se mi zdá o dost lepší než v 5ce.

Zvolte A6 3.0tdi 171kw a víc, ty už mají lepší napínáky rozvodů atd. nejlépe s prověřeným servisem kde se měnil olej v tiptroniku atd.

PS: vlastním mimo jiné i A6 2.5 tdi r.v.02 najeto 212.000 km a krom rozvodu se nedelalo na motoru nic! vačky OK, vačky odcházi na long liffe a taky na přetočený tachometr :)

abych audi jen nechválil mám i A4 B6 1.8t a tam se mi pokazilo skoro vše včetně rozvodů vaček, mazání atd. nutno poznamenat že za to ve vetsine pripadu mohl zase long life...

reagovat
pale
počet příspěvků16
datum registrace10.11.2011
Sobota 20.04.2013 17:36, g
Rozhodně bych volil zánovní MPV,AUDI bude mít daleko víc najeto,velké riziko krádeže a auto za skoro půl milionu bez záruky,nejistého původu atd.Nevím, sám bych měl jasno, vyšší posad v MPV aspoň pro mě je k nezaplacení.Měl jsem vždy vyšší auta, ted jsem koupil úplně nové kombi a ten posed mě chybí a to tak,že zvažuji prodej a koupím malé SUV.
reagovat
ivan2
počet příspěvků118
datum registrace11.11.2010
Sobota 20.04.2013 20:12, RE:
escorpion napsal:
A proč ne ?Za prvé: Nepoznám spoľahlivý neautorizovaný servis, ani kamaráta servisáka nemám.Za druhé: Pri ďalšom predaji bude vyzerať razítko z origo servisu dôverihodnejšie.Za pár eur si rozhodne nenechám vŕtať do kolena a ani vlastný olej nenosím do servisu, aby som ušetril.


To neberte jako rýpnutí, prostě mě to zajímá. Bohužel jen to že je servis autorizovaný, pro mě moc záruka kvality není. To jsem spíš radši, když můžu u auta být přítomen, tím si mojí důvěru získa servis spíš, než nějakým razítkem.
reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Pondělí 22.04.2013 09:45, razítko z autorizáku
Právě že kvůli razítka za pravidelné prohlídky se vyplatí jezdit do autorizáku, auto se pak velmi dobře prodává, a s platnou zárukou mobility se dá i vyjednat spousta věcí na kulanci. Ale ostatní úkony, jako brzdy, podvozkové díly, elektřinu, motorové díly atd. řeším mimo autorizák, který často jen mění a mění. Nezávislý odborník často nabídne lepší řešení za daleko nižší cenu.
reagovat
free78
počet příspěvků300
datum registrace19.09.2008
Pondělí 22.04.2013 13:54, RE: ?
escorpion napsal:
Písateľ chce dobré jazdné vlastnosti aj spoľahlivosť. Sharan ani galaxy nebudú etalónom ani v jednom, skôr naopak. Audi ? Drahší VW a určite by som odporúčal vyhnúť sa multitronicu. Tiež sa prikláňam k BMW 5. Údržba majiteľa nezruinuje. Dnes som bol na servisnej prehliadke po 120 tisíc km. Olej (6,5 l), filtre, sviečky (6 ks), geometria, nové stierače. Cena 669 eur a to je autorizovaný servis.


Olej 6,5l = 5litru + 2x1litr. Berme že tam asi dávali 0W30. Cena tohoto je 2015 + 417 + 417. Celkem 2849,- Kč za olej Long Lajf 0W30, ACEA A3, B3, API SL/CF.
Svíčky BOSCH platinové á 300/ks = 1800,- Kč.
Filtry celkem 1500,- Kč (2x kabina, 1x vzduch, 1x olej).
Geometrie laserová 1500,- Kč
Stěrače BOSH - sada 1000,- Kč
------
Cena za opravu celkem bez práce za výměnu oleje, filtrů a sterače: 8649,-
To je cena bez slevy na materiál. Kde kdo má z tohodle dalších 20 či 30 procent dolů.
Vaše cena 669,- eur odpovídá 20070,- Kč. On ten autorizák je fakt takovej jako dražší...
reagovat
1 2 3




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.