0
zpět
 

diskuze k tématu: TT první generace jako veterán?

kategorie zařazení tématu: poradna, ostatní, automobilky, německá vozidla, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Neděle 27.07.2014 22:43, TT první generace jako veterán?
Dobrý den,

mám trochu specifický dotaz ohledně Audi TT. Manželce se vždy líbilo TT první generace ve verzi cabrio, zatímco ta aktuální se jí příliš nelíbí. Přemýšlel jsem o tom, že bych jí splnil přání, nicméně mám trošku problém s tím, že TT první generace je už přeci jen dost staré, nicméně byť by nebyl problém koupit nové, chtěl bych první generaci, která by zároveň mohla posloužit i ke splnění mého přání, mít nějakého \"vetarána\", což pravda ve spojení s TT zní divně. Účelem TT by měly být výjimečné - víkendové jízdy, jednou za čas, jen pro radost, přes zimu by v podstatě nejezdilo, resp. jen pro udržení v kondici, aby půl roku neparkovalo jen v garáži.

Dotaz v zásadě zní, jaké zvolit tak, aby jej bylo možno co nejvíce udržet v bezproblémovém provozu (předpokládám, že ne šestiválec, asi 1,8 T ve verzi quattro, ovšem nevím co s quattrem udělá čas) a s čím mám počítat, že bude třeba vše na autě opravit / vyměnit, pokud jej pořídím tak, aby bylo v perfektní kondici a nehrozil problém při jízdě, případně, zda je to vůbec dobrý nápad, nebo jen určitá fantazie a mám raději přesvědčit manželku do nového a to si opatrovat a ponechat.

Předem děkuji za tipy, nápady či jakékoli postřehy na toto téma.

S pozdravem Jakub
reagovat
PetrT
počet příspěvků1076
datum registrace24.05.2009
Pondělí 28.07.2014 00:10, TT
Stačí si tu najít něco o oktavii první generace 1,8T s haldexem a krom karoserie to je stejné auto.
Vzhledem k prodaný kusům to asi neni zajímavé ani jako yountimer, krom speciálních kousků.
Pokud opravdu máte na nové a chcete TT kupte ho. Od druhé generace je to zcela jiné auto, lepší.
Jestli chcete veterána hledejte jinde.
reagovat
gablenz
počet příspěvků137
datum registrace12.01.2009
Pondělí 28.07.2014 13:27, to si počkáte
Než z toho bude byť jenom youngtimer. O veteránovi ani nemluvě. To bude hafo roků.
reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Pondělí 28.07.2014 17:02, TT 1. generace
Vzhledem k příbuznosti s Golfem 4 je technika poměrně jednoduchá a odolná. 1. generace má určitě největší charisma. Jako aspiranta na ,,veterána´´ to chce něco speciálního, ale V6 bych se vyhnul, nejede o moc líp než silnější verze 1,8T, ale je zbytečně těžká, a servis je komplikovanější. Zvuk má sice nádherný, ale to je jediná výhoda. Asi bych šel do 1,8T 225k quattro (je to haldex, takže aby spolehlivě fungoval, je třeba v něm měnit olej co 60 000 km), a klidně do roadsteru, který je vzácnější a jízda za pěkného počasí bude větší zážitek.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Úterý 29.07.2014 23:52, RE:
Dobrý den. Koupi Audi TT Vám rozmlouvat nebudu, je to vydařený sporťák s dobrou spolehlivostí. Přeplňovaná osmnáctistovka je nejlepší volbou v jakékoliv výkonové verzi, systém quattro také vydrží. Důležité je koupit vůz v co nejlepším stavu a následně nezanedbávat údržbu a servis. Velkou měrou se na výdrži auta podílí také styl zacházení, při koupi proto vybírejte důkladně.
reagovat


aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma

podobná vozidla v nabídce:




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.