0
zpět
 

diskuze k tématu: Spolehlivý levný kombík

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit, jaké palivo vybrat, jaký typ motoru vybrat, automobilky, japonská vozidla, ostatní, typ vozidla, osobní
nepřihlášený uživatel
počet příspěvků-
datum registrace-
Čtvrtek 30.01.2014 02:48, Spolehlivý levný kombík
Zdravím.

Jsem v takove zapeklite a zdanlive bezvychodne situaci. :) Snazim se vybrat auto do rekneme +- 35tis. Kč. Spotreba me prilis nezajima, protoze nas rocni najezd neni velky. Potrebujeme v podstate vuz, ktery by nss dopravil z bodu A do bodu B (obcas), na nakupy a takove to male jezdeni a kdyz bude potreba, odveze na tyden 4 lidi na chatu. Pritelkyne by rada kombik. Pozadavkem je tedy hlavne spolehlivost auta, tj. aby proste jezdilo a nic se nekazilo a nesypalo.

Skloubit tohle vsechno do 35 tis. Kč se zda byt jako velky orisek, tak jsem prisel sem s prosbou o pomoc... Co mi tak vyslo, zajimaly by me tyto auta:
Nissan Primera
Volvo V40
Volvo V70
Subaru Imreza

O vsech si myslim, ze by to mohly byt spolehlive vozy (samozrejme zalezi na motorech), jsou to kombiky a videl jsem i kusy za takovou cenu. Je realne neco takoveho najit, nebo bych mel hledat jinde, nebo radsi posetrit? :)

Diky za pomoc...
reagovat
David V
počet příspěvků2053
datum registrace16.05.2007
Čtvrtek 30.01.2014 11:01, RE: Spolehlivý levný kombík
nepřihlášený uživatel napsal:
Zdravím.Jsem v takove zapeklite a zdanlive bezvychodne situaci. :) Snazim se vybrat auto do rekneme +- 35tis. Kč. Spotreba me prilis nezajima, protoze nas rocni najezd neni velky. Potrebujeme v podstate vuz, ktery by nss dopravil z bodu A do bodu B (obcas), na nakupy a takove to male jezdeni a kdyz bude potreba, odveze na tyden 4 lidi na chatu. Pritelkyne by rada kombik. Pozadavkem je tedy hlavne spolehlivost auta, tj. aby proste jezdilo a nic se nekazilo a nesypalo.Skloubit tohle vsechno do 35 tis. Kč se zda byt jako velky orisek, tak jsem prisel sem s prosbou o pomoc... Co mi tak vyslo, zajimaly by me tyto auta:Nissan PrimeraVolvo V40Volvo V70Subaru ImrezaO vsech si myslim, ze by to mohly byt spolehlive vozy (samozrejme zalezi na motorech), jsou to kombiky a videl jsem i kusy za takovou cenu. Je realne neco takoveho najit, nebo bych mel hledat jinde, nebo radsi posetrit? :) Diky za pomoc...


Nissan Primera v dobrém stavu je odpověď na všechny Vaše požadavky - ovšem s benzínovým motorem. Pozor na korozi. Volvo bude drahé a Impreza není kombík.
Ale obecně za 35 tisíc hledejte prakticky jakékoliv auto se známou minulostí - udržované. Rozhodně nic anonymního a raději od soukromé osoby. Jednak uvidíte s kým máte tu čest a jednak bude auto osvobozeno od marže bazaru.
reagovat
Xcriss
počet příspěvků1
datum registrace13.02.2014
Čtvrtek 13.02.2014 08:43, reseni
Opet zdravim,
za tech par dnu se pozadavky jeste trochu utrepaly a draha polovicka uznala, ze kombik opravdu zatim nepotrebujeme, kdyz jsme 2 a autem jezdime jen obcas.
Volba nakonec padla na Rover 414i ve verzi saloon. Levny motor jak na pojisteni, tak na provoz, obrovsky kufr, 4 dvere. Povedlo se nam narazit na zachovaly, nebourany, nerezavy kus po prvnim majiteli z Italie za skvely peniz, takze verim, ze mame vyhrano. :)
Diky za odpoved. Jelikoz jsem Nissanak, na Primeru nedam dopustit a verim, ze by taky poslouzila velmi dobre. Konec koncu zustala ve finalnim vyberu spolecne se zminenym Roverem a Mazdou 323.
reagovat
BMW528i
počet příspěvků372
datum registrace07.01.2013
Čtvrtek 13.02.2014 09:46, BMW
Dobrý den, myslím, že by Vaše požadavky mohlo dobře splnit BMW e36 316 nebo 318i, za 35 tis najdete pěkný kousek. Auto je jednoduché a spolehlivé i přes stáří a vyzší nájezdy. Mám s tímto autem velmi dobrou zkušenost a díly na běžná servis jsou za pár korun. jen pozor na korozi prahů a spodků dveří, auta dovezená z A nebo DE z míst kde se hodně solí na to trpí.
reagovat
Paul
počet příspěvků773
datum registrace07.11.2008
Čtvrtek 13.02.2014 12:43, RE: BMW
BMW528i napsal:
Dobrý den, myslím, že by Vaše požadavky mohlo dobře splnit BMW e36 316 nebo 318i, za 35 tis najdete pěkný kousek. Auto je jednoduché a spolehlivé i přes stáří a vyzší nájezdy. Mám s tímto autem velmi dobrou zkušenost a díly na běžná servis jsou za pár korun. jen pozor na korozi prahů a spodků dveří, auta dovezená z A nebo DE z míst kde se hodně solí na to trpí.


Tazatel už prolém vyřešil, ale nedá mi to nereagovat. BMW mám rád a jedno vlastním, ale žádné za 35 000 bych si nekoupil. Navíc E36 se už dostala do stejné situace v jaké byla předchozí generace před 10 lety. Tzn. se děli na 2 skupiny - šroty za pár korun a vymazlené předražené. A mezi těmito skupinami vzduchoprázdno prodávající se maximálně mezi rodinou a známými. Pro uživatele, který chce jen občas a bez problému dojet z bodu A do bodu B bych jakékoliv BMW nedoporučoval. BMW musí člověk chtít a měl by být nadšenec, ne jen uživatel.
reagovat
smazaný uživatel
počet příspěvků
datum registrace
Čtvrtek 05.06.2014 15:40, re:
Dobrý den. Nejlepší vozem z Vašeho výběru bude podle mého názoru Nissan Primera. S benzínovými motory, které doporučuji, je prakticky absolutně spolehlivá. Velmi dobrou volbou může být také Ford Mondeo, nebo menší Focus, jejichž spolehlivost je také velmi dobrá a při základním servisu vydrží sloužit velmi dlouho. Opět volte benzínový motor.
reagovat




Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2024, všechna práva vyhrazena.