0
zpět

diskuze k tématu: Rodinné auto do 600 000 Kč. Zdravím odborníci! Anketa, aneb když nevím sám.

kategorie zařazení tématu: poradna, jaké auto koupit
CZus
počet příspěvků3
datum registrace17.06.2025
Úterý 17.06.2025 16:08, Rodinné auto do 600 000 Kč. Zdravím odborníci! Anketa, aneb když nevím sám.
Zdravím odborníci. Nastal čas kdy si říkám, chtělo by to něco novějšího. Takže se začínám pomalu poohlížet.
Moje situace: rodina jedno předškolní, jedno školní dítě. Převážně jízdy do práce necelých 20km, minimálně tak jednou do měsíce chata, nebo delší výlet.
Přechod z Ford Focus mk2 combi 1,6 74kw benzín. S autem jsem byl spokojen a bude sloužit dál jako druhé v rodině.
Nové.
Rozpočet do 600 000,-. Do šesti let stáří. Preferuji benzínové auto, vzhledem ke krátkým trasám do práce. Na elektriku se asi zatím necítím. Jsem spíš staromilec a moc techniky škodí, nebo takhle ty displaye mě ser... Mám rád řízení, řazení mi nevadí, ale vzhledem k stále silnějšímu provozu bych se nebránil ani automatu. Něco co trochu jede i s plným kufrem na dálníci a na našich rozbitých okreskách mi nevypadnou zuby (ty mám zatím vlastní).
Můj hrubý výběr: zatím favorit Mazda 6, ostatní varianty:
Mazda CX-5
Subaru Outback
Škoda Superb, Kodiaq
Nějakej ten Ford, i když tam už těm motorům moc nevěřím a ani ten vnitřní vzhled nic moc.
Kia ceed sw, ProCeed
Toyota Corolla, Rav-4
ještě mě napadl Mercedes v kobíku, ale tam bych se finanče asi nevešel a nevím jak jsou na tom v benzínu.
Jaký jsou nejlepší motorizace si budu muset ještě dostudovat.

Pro co by jste se rozhodovali ??? Klidně i jiný návrhy. Může to být takový hlasování. V čem jezdíte vy, jaký máte zkušenosti. Proč to ono ano či ne....
Děkuji všem za názory. Všem přeji hodně kilometrů bez nehod!
reagovat
nahlásit
David V
počet příspěvků2072
datum registrace16.05.2007
Pátek 27.06.2025 10:30, RE: Rodinné auto do 600 000 Kč. Zdravím odborníci! Anketa, aneb když nevím sám.
citace:
reakce na: CZus, 17.06.2025 16:08 (Zdravím odborníci. Nastal čas ...)

Donedávna, dokud jsem si nevybral služební, tak jsem pokukoval po Insignii druhé generace, která je za dobré peníze a není špatně hodnocená. Mám za sebou sedmiletou velmi dobrou zkušenost s první generací, takže to byla dlouho logická volba. Doporučuji se projít nějaké recenze a prostudovat YT, kde je dost videí.
Z uvedeného seznamu bych si vybral Subaru Outback pro svoji pověstnou trvanlivost a víceúčelovost. Švagr má Forestera a je je s ním velmi spokojen, až na výkon motoru, protože má jen atmo 2-litr.
Já teď získávám zkušenosti s Volvem V60 s plug-in hybridní technologií. Jako rodinné auto výborné, ale jen do 2 dětí. Prostřední místo je hodně kompromisní kvůli masivnímu tunelu, ve kterém jsou baterky. Jinak jízdně strčí do kapsy většinu aut na silnici, a to jak v jízdní dynamice, odezvě na plyn, manévrovatelnosti, tak i spotřebou. Dálkové trasy jsem schopen jet kolem 6 litrů, což je na 350 koňové auto s možností pohonu 4x4 naprosto skvělé.
reagovat
nahlásit
Jerry1122
počet příspěvků130
datum registrace16.02.2018
Úterý 01.07.2025 14:16, RE: Rodinné auto do 600 000 Kč. Zdravím odborníci! Anketa, aneb když nevím sám.
citace:
reakce na: CZus, 17.06.2025 16:08 (Zdravím odborníci. Nastal čas ...)

Moje auto jde pomalu taky do křemíkového nebe, tak už pomalu vybírám pro rodinu (2 dospělý, jedno dítě a velký pes)
Jinak provoz máme celkem podobný co jste psal a moje volba padla na:

Mazda cx 60 plug in hybrid
Toyota Corola touring sports 2.0

Subaru jsem vyřadil kuli výkonu a koncernu se chci vyhnout, hlavně těn jejich dvojspojkám a dieslům (s hybridy mají japonci prostě lepší) i když teď audi mám a jinak jsem spokojen, ale už asi stárnu :)
reagovat
nahlásit
CZus
počet příspěvků3
datum registrace17.06.2025
Středa 02.07.2025 20:33, RE: RE: Rodinné auto do 600 000 Kč. Zdravím odborníci! Anketa, aneb když nevím sám.
citace:
reakce na: Jerry1122, 01.07.2025 14:16 (Moje auto jde pomalu taky do k ...)

Tak to už je na jinej rozpočet. Navíc ta MX-60 je na mě už velká. Bohužel bydlím na sídlišti, kde je spusta neohleduplných spoluobčanů, tak by mi to bylo i líto, že je to za chvíli otřískaný. Kolem těch 600... to má smysl. To Subaru, ale nebude slabý. I ta Mazda 6 bude stačit. Pro Vás možná, když jste měl silnější auta, ale pro mě po tý 1,6 74kw to bude bohatě stačit i s těma dvěma dětma. Kdybych byl v kůži toho chlápka co má děti tři vybral bych toho S-Maxe hybrida. O kterým uvažoval.
reagovat
nahlásit

aktualizovat
toto téma sledujete

přestat sledovat toto téma
Nahlásit nevhodný příspěvek
jméno a příjmení:
e-mail:
Toto oznámení je činěno ve smyslu čl. 16 nařízení EU č. 2022/2065, o jednotném trhu digitálních služeb a o změně směrnice 2000/31/ES (DSA).
Oznámení podávám, protože se domnívám, že příspěvek:
porušuje obecně závazný právní předpis
porušuje Všeobecné obchodní podmínky internetových stránek tipcars.com
Odesláním tohoto oznámení potvrzuji, že se v dobré víře domnívám, že informace a tvrzení v něm obsažené jsou přesné a úplné.

Copyright © EBM system k.s., 2005 – 2025, všechna práva vyhrazena.